McLaren-rapport 2:

Skandalerapporten: Denne gamle mannen gir russerne trøbbel

Overraskende vending i dopjakten etter nye knusende avsløringer.

PLUTSELIG FART PÅ DOMMERNE: Den andre rapporten om russisk statsdoping fra Richard McLaren har presset idrettslederne til å reagere. Nå ventes raske utestengelser. FOTO.  EPA/Facundo Arrizabalaga.
PLUTSELIG FART PÅ DOMMERNE: Den andre rapporten om russisk statsdoping fra Richard McLaren har presset idrettslederne til å reagere. Nå ventes raske utestengelser. FOTO. EPA/Facundo Arrizabalaga. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET imponerende metodiske arbeidet til den rutinerte kanadiske jussprofessoren Richard McLaren (71) er tilsynelatende i ferd med å bli vendepunktet i kampen mot doping. Etter at hans første rapport om statsdopet i Russland dels ble trenert både av den internasjonale olympiske komite (IOC) og flere av de store særforbundene før Rio-OL i sommer, er reaksjonen på rapport nummer to adskillig tydeligere.

Typisk nok lover det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) en rask rettergang mot de 31 russiske utøverne som er oversendt fra McLarens bevismateriale. Allerede førstkommende fredag samles IBU-styret for å vurdere den juridiske innstillingen fra en spesialkomite som nå gjennomgår bevisene mot deres utøvere. Det er usedvanlig kvikt fra en østeuropeisk influert sport som har en trist tradisjon for å ligge langt bak i arbeidet mot doping.

På samme vis peker det internasjonale Skiforbundet nå på viktigheten av å gå rett inn i den pågående sesongen med eventuelle sanksjoner. Det er nye toner fra en idrett som for eksempel ikke er ferdig med rettsoppgjøret til Kristiana Smigun etter hennes to OL-gull i Torino 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer