Skandalescenene: Derfor forsøkte maskerte menn å dra av ham drakta

Nå blir Henrik Larsson anmeldt for å ha konfrontert dem. 

SJOKKERENDE: Bilder viser hvordan flere maskerte tilhengere konfronterer Helsingborg-spiss Jordan Larsson. Flere av dem stormer ut på gresset og forsøker å trekke av ham drakta. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

/NTB Scanpix
SJOKKERENDE: Bilder viser hvordan flere maskerte tilhengere konfronterer Helsingborg-spiss Jordan Larsson. Flere av dem stormer ut på gresset og forsøker å trekke av ham drakta. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var noen sjokkerende scener som utspilte seg på Olympia da Halmstad sendte Helsingborg ned fra det øverste nivået i svensk fotball i går.

TV-bildene viser hvordan flere maskerte tilhengere konfronterer Helsingborg-spiss Jordan Larsson. Flere av dem stormer ut på gresset og forsøker å trekke av ham drakta, før en vakt på stadion hjelper med å konfrontere dem.

Det var ikke tilfeldig at personene forsøkte å dra av ham drakta, det har nemlig en stor symbolsk verdi.

- Hvorfor det blir bråk er åpenbart. Man rykker ned og da blir det frustrasjon blant folk. Det har en symbolsk verdi å ta av kampdrakta, og man syns ikke personen er verdig å spille i lagets farger, sier Bjørn Persson, som jobber i supporterpolitiet i Stockholm.

- Et sted må man få utløp for frustrasjonen og da retter man det ofte mot trenere og spillere på laget man normalt støtter, sier Persson.

Anmeldes

På pressekonferansen etter kampen sa Henrik Larsson at han ikke selv fikk med seg slagene mot sønnen da det skjedde. Han skal også ha fått stoler og andre gjenstander kastet etter seg, og reagerte blant annet med å konfrontere dem og skjelle dem ut.

- Jeg forstår deres frustrasjon, og det er vel grunnen til at jeg selv går fram, fordi jeg er sur, irritert og frustrert. Når jeg ser alvoret i det som har skjedd, var vel ikke det det smarteste av meg, sier Henrik Larsson, som nå blir anmeldt for oppførselen mot fansen.

Det er svenske Aftonbladet som skriver at sikkerhetsdelegat Stefan Winqvist og to øvrige kampdelegater vil sende en rapport til Disiplinærnemnda.

- Larsson går jo mot fansen og gjør seg klar til å slåss. Det kommer vi til å ta med i anmeldelsen, sier Winqvist til Aftonbladet.

Planlagt

Hendelsen har fått bred dekning, ikke bare i Sverige men også i utlandet.

Sverige har hatt problemer med en ukultur blant mange av sine supportere over lengre tid, og også tidligere i år har det vært uheldige situasjoner.

Bakgrunnen for angrepet antas altså å være en reaksjon på klubbens svake sportslige prestasjoner denne sesongen.

Men det som først ble antatt å være en handling i affekt over nedrykksskuffelsen, kan vise seg å være langt mer overlagt. Svenske Aftonbladet skriver nemlig i dag at angrepet har vært planlagt i flere dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer