Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djurgården ble cupmestere i Sverige

Skandalescener da Djurgården ble svenske cupmestere

Skuffede Malmö-fans lagde skandale da Djurgården ble svensk cupmester med 3-0-seier i torsdagens finale. Fredrik Ulvestad la opp til det siste målet.

DRAMATIKK: Skuffede Malmö-fans tok seg inn på indre bane og kastet bluss og knallskudd ut på banen. Foto: Bildbyrån
DRAMATIKK: Skuffede Malmö-fans tok seg inn på indre bane og kastet bluss og knallskudd ut på banen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Ulvestad leverte flott forarbeid da Jonathan Ring fastsatte resultatet snaut ti minutter før full tid. Rett etterpå ble Niklas Gunnarsson byttet inn, og dermed var det to nordmenn på banen da Djurgården kunne feire cuptittelen foran egne tilhengere.

Det tok lenger tid enn det burde, for fire minutter før full tid måtte dommeren ta lagene av banen. Da hadde Malmö-tilhengere tatt seg inn på indre bane og kastet bluss og knallskudd ut på gressteppet.

Dommerne følte situasjonen så truende at de brøt kampen allerede før banen ble røyklagt.

Etter noen minutter kunne lagene komme ut på banen igjen og fullføre kampen.

Klart best

Djurgården var det klart beste laget foran 25.123 tilskuere. Vikarierende venstreback Jacob Une Larsson nikket inn ledermålet på hjørnespark etter et drøyt kvarter, og Kerim Mrabti doblet ledelsen rett etter pause.

Fire dager etter et pinlig tap mot Brommapojkarna som førte Djurgården ned til 10.-plass i Allsvenskan fikk laget en stor opptur med sin første tittel på 13 år. Djurgården slapp ikke inn et eneste mål i hele turneringen.

- Dette rangerer jeg superhøyt. Jeg vokste opp som Djurgården-supporter og så klubben vinne titler. Jeg trodde ikke at jeg selv skulle få stå her en dag og holde en pokal, sa den første målscoreren Larsson, som normalt er midtstopper.

Første gang

- Venstreback er en uvant posisjon for meg, og jeg løste den nok ganske defensivt, men det var veldig herlig å få score, sa han.

Lagkaptein Jonas Olsson har mange år bak seg som proff i Nijmegen og West Bromwich Albion, men han har aldri før vunnet en tittel.

- Jeg er stolt over karrieren min, men likevel føles det ufullendt når man ikke har vunnet noe. Nå har jeg en tittel, og jeg håper det blir flere før jeg legger opp, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media