Skandalescener etter «tidenes kamp»: - Det er fullstendig galskap

Kaos i sekundene etter at oppgjøret var avgjort.

Det var knyttet voldsomme forventninger til MMA-oppgjøret mellom irske Connor McGregor (30) og Khabib Nurmagomedov (30) fra den russiske delrepublikken Dagestan som gikk av stabelen i Las Vegas i natt.

Det ble av mange døpt «Tidenes MMA-kamp».

Men få hadde sett for seg skandalescenene som utspilte seg i øyeblikkene etter at Nurmagomedov beseiret McGregor i fjerde runde.

Han hoppet over gjerdet og ut i salen der han gikk til angrep på en tilskuer. The Guardian skriver at det skal dreie seg om en person som er i teamet til McGregor.

Så å si samtidig ble iren angrepet inne i buret av en i teamet til Nurmagomedov.

«Det er fullstendig galskap», skriver den britiske avisa.

Angrepet

I videoen kan man se hvordan Nurmagomedov tydelig henvender seg til noen i publikum. Funksjonærene forsøker å holde ham tilbake, men på et blunk har russeren forsvunnet over gjerdet som skiller arenaen og de skuelystne og kaoset tar overhånd.

Samtidig ser man at en mann i rød t-skjorte klatrer inn i arenaen, og går løs på McGregor bakfra mens det går et gisp mellom publikum.

Funksjonærene får så etter hvert kontroll på situasjonen, og McGregor blir ført ut til garderoben. Ikke lenge etterpå forsvinner også Nurmagomedov fra oktagonen, og da sistnevnte ble utropt til vinner, var ingen av atletene til stede.

The Independent siterer tidlig søndag morgen UFC-sjef Dana White på at tre medlemmer at Nurmagomedovs team har blitt arrestert etter tumultene.

Det er heller ikke mye som tyder på at temperaturen i Vegas har sunket i tiden etter tumultene. Videoer på sosiale medier viser en rekke slagsmål blant tilskuere både i og utenfor arenaen.

Bussangrep

Det er en dårlig skjult hemmelighet at forholdet mellom Nurmagomedov og McGregor ikke er det beste.

3. april i år gikk Conor McGregor tilsynelatende berserk og kastet ei tralle inn i ei bussrute i et parkeringsbygg i New York. På den andre siden av ruta befant blant andre Nurmagomedov seg.

Ved første øyekast kunne det virke som ren galskap, men i ettertid ble det spekulert på om det bare var snakk om markedsføring av iren. Han ble arrestert og fikk en enorm mediaoppmerksomhet.

- Conor McGregor har aldri brydd seg om sitt omdømme. Han bryr seg bare om penger. At han slengte en tralle og knuste et vindu på en buss kan vokse til å bli tidenes pengemaskin, sa MMA-ekspert David Garcia til Dagbladet i april.

Store summer

Og at det var store summer i omløp i forbindelse med nattas oppgjør, er det ingen tvil om.

UFC-sjef Dana White varslet selv rekordsummer, og at så mange som to millioner mennesker ville betale for å se oppgjøret.

Det spekuleres i at denne kampen alene kan komme til å generere en milliardomsetning i dollar for første gang UFCs historie.