Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Rasmussen i ny selvbiografi: Var utro med konas venninne

Skandalesyklisten: - Jeg var utro med min kones venninne

Mens dopingsaken sto på for fullt, dro Michael Rasmussen til Mexico for å kunne fortsette å sykle. I selvbiografien forteller den tidligere syklisten at han var utro mot kona.

INNRØMMER UTROSKAP: Den tidligere syklisten Michael Rasmussen. Foto: AP Photo/John McConnico
INNRØMMER UTROSKAP: Den tidligere syklisten Michael Rasmussen. Foto: AP Photo/John McConnico Vis mer

Michael Rasmussen (43) er en utskjelt mann i sykkelsirkuset. Han vant fire etappeseire i Tour de France, og klatretrøya i 2005- og 2006-utgaven.

Men under Tour de France i 2007 oppsto det stor dramatikk. Da ble han kastet ut av det prestisjetunge treukersrittet - mens han syklet i gul trøye (ledertrøya) - for brudd på meldeplikten.

Rasmussen testet aldri positivt for doping. Først i 2013 innrømmet han å ha brukt prestasjonsfremmende midler gjennom 12 år på sykkelsetet - fram til 2010. Blant annet EPO og blodoverføringer.

Nå har han sluppet en ny selvbiografi med tittelen «Udbrud – cykling og andre sandheder», der flere mørke hemmeligheter kommer fram. Ifølge danske Se&Hør, som har publisert utdrag fra boka, nådde han et bunnpunkt etter Tour-dramaet. Han var utro med sin kones venninne.

Utro i Mexico

Da han ble kastet ut av laget Rabobank under Touren i 2007, fikk han også to års utestengelse. Mens han fortsette disputten med Det internasjonale sykkelforbundet, flyktet han til Mexico for å fortsette å sykle.

EKSKONE: Cariza Munoz Carrete, her med parets sønn i 2007. Foto: AFP PHOTO, Thorkild Amdi/SCANPIX DENMARK
EKSKONE: Cariza Munoz Carrete, her med parets sønn i 2007. Foto: AFP PHOTO, Thorkild Amdi/SCANPIX DENMARK Vis mer

- Mens jeg kjørte løp i Mexico, begynte jeg å treffe en annen kvinne, en mexicaner, som jeg hadde mødt flere år før - fordi hun var min kones venninne, skriver Rasmussen ifølge Se&Hør.

Han utdyper:

- Jeg kan ikke unnskylde det jeg gjorde, men presset jeg levde under gjorde meg paradoksalt nok både skrøpelig og sterk. Folk har fortalt at utroskap skjer når man plutselig får luft og kjenner en smule frihet, ikke når man er lengst nede og deprimert. Slik husker jeg det også. I varme Mexico kom energien.

Michael Rasmussen og kona, mexicanske Cariza Munoz Carrete, skilte seg i 2014, skriver danske BT. De har en 12 år gammel sønn sammen.

Innrømmet doping

Ifølge samme avis bor Rasmussen - med kallenavn «Kyllingen» - nå i Danmark, der han jobber for en høgskole. Han har også vært sykkelekspert på dansk TV.

Det var på en pressekonferanse i 2013 at Michael Rasmussen innrømmet å ha dopet seg som syklist.

På pressekonferansen kom det fram at Rasmussen la opp på flekken, og at han inngikk et samarbeid med det danske antidopingbyrået.

- Jeg er klar over at jeg har løyet og lurt folk. Men jeg er klar for å ta straffen for det. Dette har vært en vanskelig periode for meg og min familie, så jeg er nå en lettet mann, sier Rasmussen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media