Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandaletrener blir Uwe Röslers erstatter i Wigan

Styreformannen gir Malky Mackay en ny sjanse i yrket.

TAR OVER WIGAN: Den kontroversielle treneren Malky Mackay ble i dag presentert av Wigans styreformann som klubbens nye manager. Han erstatter dermed Uwe Rösler som fikk sparken forrige torsdag. Foto: AFP/Glyn Kirk.
TAR OVER WIGAN: Den kontroversielle treneren Malky Mackay ble i dag presentert av Wigans styreformann som klubbens nye manager. Han erstatter dermed Uwe Rösler som fikk sparken forrige torsdag. Foto: AFP/Glyn Kirk. Vis mer

(Dagbladet): For seks dager siden fikk tidligere tippeligatrener Uwe Rösler sparken i Thomas Rognes klubb, Wigan Athletic.

I dag ble kontroversielle Malky Mackay, Ole Gunnar Solskjærs forgjenger i Cardiff, ansatt som Röslers erstatter, melder Sky Sports.

Kontroversiell Malky Mackay har vært klubbløs siden han fikk sparken i den Walisiske hovedstatsklubben, selv om han tidligere i år var favoritt til den ledige jobben i Crystal Palace.

Årsaken til at han ikke fikk den jobben, var at han hadde sendt og mottatt en rekke rasistiske, kjønnsdiskriminerende og homofobiske tekstmeldinger i dialog med daværende Cardiff-sportsdirektør Ian Moody.

Blant annet omtalte han Cardiff-eier Vincent Tan som «gulingen»

- Jeg godtar ikke et nei fra gulingen før den 20. gangen, med mindre en storklubb blander seg inn. Kan du si det til ham?, het det i en av tekstmeldingene fra Mackay.

Malky Mackay er fortsatt under etterforskning av det engelske fotballforbundet (FA) for hendelsene.

Opprykksspesialist Wigans styreformann, Dave Whelan, har tilgitt skotten for det som skjedde.

- Han har unnskyldt seg offentlig, og jeg føler det er på tide å gå videre. Han er en familiemann med gode verdier, og har arbeidet i over 20 år i den multikulturelle fotballen. For min del slår vi en strek over det nå, sier Whelan.

Whelan tror Malky Mackays opprykkserfaring kan bli verdifull for Wigan, som for øyeblikket er i bunnstriden i Championship

- Han har tatt med seg et lag til Premier League før, og han kjenner ligaen inn og ut siden han har jobbet der tidligere. Hans prestasjoner med Cardiff var fantastiske, og vi trenger en sterk leder som nyter respekt i spillergruppa - og han er mannen til å gjøre det, sier Whelan om nyansettelsen.

Hans første kamp som Wigan-manager blir hjemme på DW Stadium, mot Middlesbrough, lørdag 22. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling