Skandaletreneren: Rasisme, trusler og straff

Kroatias trener Lino Cervar havner ofte i søkelyset. Nå er Christian Berge og co. neste utfordring for den kontroversielle kroaten.

TRENER: Lino Cervar er en kontroversiell mann. Foto: NTB scanpix
TRENER: Lino Cervar er en kontroversiell mann. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Kroatia, kl. 18.00 på TV3

STOCKHOLM (Dagbladet): Christian Berge ble utestengt i ni måneder etter å ha involvert i et slagsmål på banen som spiller i 2002. Et slagsmål Viasat-ekspert Joachim Boldsen også var involvert i - riktignok på Berges side.

Siden den gang har landslagssjefen roet seg ned. Trønderen er fremdeles mer en engasjert håndballen, men styrer det norske landslaget med stødig hånd. Nå venter Kroatia i semifinalen.

Deres landslagssjef har ikke lagt skandalenes tid helt bak seg. Seinest i Kroatias siste oppkjøringskamp før EM havnet Lino Cervar i søkelyset igjen.

Rasismeskandale

Kroatia spilte treningskamp mot Qatar og treneren var ikke fornøyd med forsvarsspillet til eget lag. Under en timeout i første omgang klarte han nok en gang å havne i søkelyset

- Hvorfor spiller vi så dårlig håndball? Hvem i all verden spiller du ballen til? De svarte spiller smartere enn vi gjør, skal Cervar ha sagt ifølge det kroatiske nyhetsnettstedet 24 Sata, som kalte uttalelsen en skandale.

For tredje året på rad hadde 67-åringen klart å skape overskrifter, og ikke av den hyggelige arten. For det er ikke første gangen Cervar går langt utenfor hva som er regnet som akseptabelt både på håndballbanen og i samfunnet generelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer