Raymond Domenech:

Skandaletreneren tilbake etter 10 år

Raymond Domenech forsvant fra fotballen etter at han ledet Frankrike i VM 2010, som endte i skandalescener og sportslig fadese. Nå gjør han comeback på øverste nivå.

TILBAKE: Raymond Domenech avbildet under det famøse VM-sluttspillet i 2010. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID /NTB
TILBAKE: Raymond Domenech avbildet under det famøse VM-sluttspillet i 2010. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lille julaften kom nyheten om at Domenech har tatt over Ligue 1-klubben Nantes som sliter på nedre halvdel av tabellen.

68-åringen har ikke trent et klubblag på 27 år.

Utenom å ha ledet regionlandslaget til Bretagne i uoffisielle kamper, har Domenech vært fullstendig borte fra fotballen siden sommeren 2010.

Da hadde han ledet Frankrikes landslag i seks år. De første åra med suksess. Sommeren 2006 ledet han nasjonen til VM-finale, hvor det ble tap mot Italia på straffesparkkonkurranse.

Men det er mesterskapet fire år seinere han huskes for.

Allerede før mesterskapet var mytteriet i den franske troppen i gang, og Eric Cantona toppet med å kalle Domenech for den verste franske treneren siden Ludvig XVI.

Etter kamp nummer to sendte han stjernespiss Nicolas Anelka hjem etter en konfrontasjon i garderoben. I etterkant boikottet det franske laget treningen, og Domenech måtte lese opp en uttalelse fra spillerne.

Den siste kampen endte i tap mot Sør-Afrika, og Frankrike var ute av VM. Domenech toppet det med å nekte å ta Sør Afrikas trener, Carlos Alberto Parreira, i hånda etter kampen.

I etterkant av VM ble han sparket, men ble fortsatt kalt inn på teppet, hvor han måtte forklare seg for landets politikere i kulturdepartementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer