Skandalisert på tysk TV etter NRK-blemme

En ny dopingdokumentar kaster mistanke mot samtlige norske langrennsløpere som vant under Pyeongchang-OL 2018. Og det på grunn av en uetterrettelig nyhetssak fra NRK.

SKANDALISERT VED HJELP AV NRK: Glade norske OL-vinnere fra sist vinter. Nå blir denne suksessen i en TV-dokumentar fra den tyske statskanalen ARD forklart som et resultat av overdrevet bruk av astmamedisin. Bakgrunnen er NRKs villedende nyhet om medsinlageret til de norske OL-laget i Pyeongchang.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
SKANDALISERT VED HJELP AV NRK: Glade norske OL-vinnere fra sist vinter. Nå blir denne suksessen i en TV-dokumentar fra den tyske statskanalen ARD forklart som et resultat av overdrevet bruk av astmamedisin. Bakgrunnen er NRKs villedende nyhet om medsinlageret til de norske OL-laget i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): I den tyske TV-dokumentaren "Confession. Inside the mind of a doper" om langrennsdoperen Johannes Dürr, er det med ett det norske skimiljøet som spiller en av de viktigste skurkerollene.

Østerrikske Dürr ble tatt midt under Sotsji-OL 2014. Disse vinterlekene er seinere blitt synonymt med russisk dopsvindel, men i denne dokumentaren fra det nasjonale tyske TV-selskapet ARD er det Norge som har overtatt den usympatiske birollen som mistenkt.

Det har vår egen statskanal sørget for gjennom sist vinters tvilsomme nyhet om norsk astmamedisering.

I DEN nyhetssaken fokuserte NRK-sporten på at den norske OL-troppen hadde med seg 6 000 doser astmamedisin til Pyeongchang-OL 2018, i stedet for å fortelle sannheten om at disse dosene bare fulgte med 43 inhalatorer til medisinsk hjelp for en person. For hver inhalator hadde mellom 120 og 200 doser.

Kun 12 av disse 43 pakkene inneholdt salbutamol; det virkestoffet som noen mener muligens kan ha effekt på prestasjonene i langrenn. Der ble det utplassert to pakker på hver av de fire norske leirene under OL. Bare en pakke ble brukt på en syk utøver. Resten av medsinlageret ble tatt tilbake til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer