SKANDALE: Marco Gonçalves, med nummer ti på ryggen, angrep både motspiller og dommer i lørdagens kamp mellom Canelas 2010 og Rio Tinto. Video: Youtube / Minuto90 TV.Vis merVis mer Vis mer Vis mer

Canelas 2010 - portugisisk fotball

Skandaløse scener i Portugal: Slo til motspiller og sparket dommeren i ansiktet

16 lag har betalt for å slippe å spille mot Canelas 2010. I gårsdagens kamp mot Rio Tinto fikk man se hvorfor.

(Dagbladet): Det portugisiske fjerdedivisjonslaget Canelas 2010 har blitt kjent for å være laget som ingen tør å spille imot.

- Vi har blitt truet. Dommerne er skremt og tør ikke skrive i kamprapporten hva som skjer på banen. Ingen gjør noe, sa Manuel Gomes, klubbpresidenten til rivalklubben Grijo, til den spanske avisa El Pais, i desember.

Canelas vant sin liga etter å ha vunnet 24 av 26 kamper, med bare ett tap. 16 av disse seirene kom derimot etter at motstanderlaget ikke turte å møte opp. Lagene betalte heller en bot på 750 euro.

Canelas gikk dermed videre til gruppespill om opprykk. I lørdagens kamp mot Rio Tinto i gruppespillet, gikk ting fryktelig galt.

Etter bare to minutter slo Canelas-spiller Marco Gonçalves ned en motspiller. Etter å ha blitt utvist, holdt Gonçalves dommer José Rodrigues fast og sparka ham i ansiktet med kneet.

Kampen ble avbrutt og nå raser portugisiske aviser mot skandaleklubben.

- Dommere kan bli drept

Luciano Gonçalves, president for den portugisiske dommerforeningen, beskriver angrepet som «skamfullt», og uttrykker frykt for dommernes liv.

- Det som skjedde er skammelig for fotballen, dette kan ikke skje igjen. Det portugisiske fotballforbundet må agere. Vi må forhindre disse hendelsene, ellers risikerer vi at dommere blir drept.

I et Facebook-innlegg utdyper Gonçalves sin frykt for fotballens utvikling i Portugal. Gonçalves skriver at fotballen er i ferd med å bli deres opium, og at de nærmer seg en overdose. Videre ber han folket om å stoppe opp og tenke over deres verdier.

Må møte i retten

Det portugisiske fotballforbundet skriver i en pressemelding at slik oppførsel er uakseptabelt både innen fotballen og i samfunnet generelt. Videre skriver de at dommer José Rodrigues har deres fulle støtte, og at han er utskrevet fra sykehuset.

Klubbpresident i Canelas, Bruno Canastro, skriver i en pressemelding at «Marco Gonçalves vil aldri ha på seg en Canelas-trøye igjen».

Canelas består av flere spillere fra ultragrupperingen til Porto kalt Super Dragões, deriblant kaptein Fernando Madureira, som også er leder for grupperingen.

Klubbpresident Canastro har tidligere sagt til El Pais at Canelas får betale for bruken av Super Dragões i stallen.

- Det blir brukt som en unnskyldning for at vi har suksess. Etter kampen vil alle ha selfie med Madureira.

Marco Gonçalves skal ifølge den portugisiske sportsavisa Ojogo, ha sagt at han ikke husker at han angrep dommeren, men at han slo til motspilleren fordi han ble verbalt trakassert i forkant av angrepet.

Gonçalves må mandag forklare seg i den portugisiske retten.