Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skandaløst at noen mener jeg bør gi meg

Sir Alex synes skeptikerne er frastøtende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alex Ferguson (64), som er inne i sitt 20. år som manager i Manchester United, har ingen planer om å avslutte en av verdens mest suksessrike trenerkarrierer.

Ferguson har vunnet den engelske ligaen hele åtte ganger. Han har fem FA-cuptriumfer og hadde sitt største år som manager i sesongen 1998/99, da United vant mesterligaen, ligaen og FA-cupen. Han står med 19 trofeer totalt i klubben.

64-åringen er imidlertid sulten på mer suksess, og han avviser på det sterkeste at han tenker på å trekke seg.

– Det er skandaløst at noen mener jeg jeg bør pensjonere meg. De har ingenting med det å gjøre. Noen personer i dette landet ønsker ikke å jobbe, så jeg synes ikke man skal fordømme de som ønsker å jobbe. Det er frastøtende at noen tenker slikt om meg, sier den mektige manageren.

- Usannsynlig bra

Ferguson ble adlet av Dronning Elisabeth II i 1999, men det har ikke blitt noen nye trofeer siden 2003.

– Man blir dømt ut fra hvor mange trofeer man vinner. Det er det ingen tvil om. Dersom man ikke vinner noen, så blir man ikke manager i én klubb i 20 år. Jeg er stolt over hva jeg har oppnådd her. Det har vært usannsynlig bra og forhåpentligvis vil vi vinne mer i framtida, sier han.

Ferguson tok over United i 1986 og førte klubben til FA-cuptriumf i 1990. Deretter vant han cupvinnercupen med klubben året etter. I 1993 vant De røde djevlene den øverste ligaen for første gang på 26 år. (ANB)

SUKSESSRIK: Sir Alex Ferguson har hatt eventyrlig suksess etter at han overtok managerjobben på Old Trafford i 1986. Nå begynner skotten å bli gammel, men fnyser av dem som mener han bør avgå med pensjon. Foto: AP
SUKSESSRIK: Sir Alex Ferguson har hatt eventyrlig suksess etter at han overtok managerjobben på Old Trafford i 1986. Nå begynner skotten å bli gammel, men fnyser av dem som mener han bør avgå med pensjon. Foto: AP Vis mer