John Arne Riise:

- Skandaløst!

Heller ikke fredag fikk klubbene i breddefotballen klarsignal til å trene som normalt. - Jeg blir lei meg, sier John Arne Riise, trener for Flint Tønsberg. - At fest og fyll er tillatt, sier det meste. Skandaløst! raser fotballprofilen.

REAGERER: John Arne Riise. Foto: Christian Roth Christensen
REAGERER: John Arne Riise. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klubbene i breddefotballen for voksne over 20 år får ennå ikke trene som normalt. Det ble klart da regjeringen presenterte trinn to for gjenåpningen av Norge fredag.

Avgjørelsen får John Arne Riise (40) til å tordne. Mannen med 110 landskamper er nå trener for Flint Tønsberg i 3. divisjon.

Til Dagbladet sier den tidligere Liverpool- og Anfield-giganten:

- Vi er rett og slett skuffet over regjeringen.

Trinn tre - som er siste halvdel av juni - ser nå ut til å være perioden for når breddefotballen kan komme i gang med kontakttrening. Forbudet mot slik trening, altså det som defineres som normaltrening, har vart i over 14 måneder. Riise mener det nå går over alle støvelskaft.

OPPGITT: John Arne Riise snakker med engasjement om breddefotballen. Foto: Christian Roth Christensen
OPPGITT: John Arne Riise snakker med engasjement om breddefotballen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Og han er ikke alene. I en pressemelding fra Norges Fotballforbund sier elitedirektør Lise Klaveness at «det gjør direkte vondt» å se at voksne breddespillere fortsatt står på sidelinja.

Riise legger ikke to fingre imellom i dette intervjuet med Dagbladet.

- Hvordan reagerer du på fredagens avgjørelse om at breddeklubbene ennå ikke får komme i gang med kontakttrening?

- Skuffende. Frustrerende. Sint. Lei meg. Oppgitt. Og veldig overrasket. Det som frustrerer meg mest, er bortforklaringene vi får. I 15 måneder har vi fått lovnader og håp. Ikke én gang har det gått vår vei.

Han fortsetter:

- At vi er dømt nederst, er noe vi har skjønt lenge. Vi er rett og slett skuffet over regjeringen og måten dette blir gjort på. Alle vet at dette bare dreier seg om penger. Ikke noe annet! At fest og fyll er tillatt, sier det meste. Skandaløst!

PÅ FELTET: Flint Tønsberg-trener John Arne Riise forteller at han er stolt av spillerne. Dette bildet ble tatt like etter at han ble trener i 2019. Foto: Christian Roth Christensen
PÅ FELTET: Flint Tønsberg-trener John Arne Riise forteller at han er stolt av spillerne. Dette bildet ble tatt like etter at han ble trener i 2019. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Spillerne på breddeklubbene må fortsatt holde én meters avstand når de trener. Dette til tross for at en rapport slår fast at det utgjør svært liten smittefare å åpne opp for disse klubbene.

Til NRK sier kulturminister Abid Raja:

- Jeg forstår svært godt at breddeidretten, trenere og spillere er frustrert. Og jeg skjønner godt at mange håpet på mer gjenåpning alt nå.

- Men, fortsetter han:

- Trinn tre er anslått å inntreffe tre uker etter trinn to, som settes i gang fra 27. mai. Det betyr at de kan sette i gang nedtellingen. Samtidig er det viktig å minne om at trinn tre selvsagt forutsetter at smitten ikke blusser opp og at det ikke oppstår uforutsett utvikling.

Men Riise er ikke imponert:

- Jeg ser at Raja er ute og «redder» seg selv med noen sitater. Kanskje han heller burde slutte å si ting i media. Gang på gang er det tomme ord.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Riise fikk jobben som trener i Flint Tønsberg i november 2019. I mars i fjor feide coronaviruset innover landet som en stormvind. Han har derfor ennå ikke fått ledet laget i tellende kamp.

- Hvordan har du og spillerne opplevd det siste drøye året?

- Det har vært en ekstremt tøff periode for gutta mine. I 15 måneder har de trent hardt i håp om å komme i gang med sesongen. Men når du blir lovet noe i 15 måneder - og det ikke skjer noe - så er det klart det går inn på gutta. Du blir skuffet gang på gang.

Han fortsetter:

- Jeg har hatt, og har, en fantastisk gjeng. De har holdt det gående hele veien. Men det har vært tøft for motivasjonen. Det har vært perioder der jeg har gitt dem fri, så de får tømt hodet og finne lysten igjen. Det har funket. Jeg er stolt av alle sammen. Jeg vet at andre lag har hatt det tyngre.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

- Hva gjør dette med din egen motivasjon som trener?

- Dette har uten tvil vært en stor test for meg, og alle andre trenere. Men jeg har brukt alt jeg har av erfaring som spiller - og fra mine tidligere trenere - til å motivere gutta. Både med tanke på hvordan vi har det på trening, hva vi gjør på trening - og ikke minst den en-til-en-kontakten jeg har med gutta utenom. Alle er ulike og har forskjellige behov. Samtidig er dette en test jeg ikke ville være foruten når det først har skjedd. Jeg har lært ekstremt mye. Om meg selv som trener og person. Jeg vil aldri oppleve noe sånt igjen, så denne erfaringen tar jeg med meg. Det gir meg ekstra motivasjon til å bli en enda bedre trener - og lykkes. Motivasjonen har aldri vært større.

- Hva med moralen blant spillerne?

- Laget mitt har vært helt rått! Ja, det har vært tunge perioder. Skuffelser. Men vi har alle gjort vårt beste hele veien. Jeg hadde aldri kunnet gjøre det som vi har gjort uten gjengen min.

- Tror du det blir mulig å gjennomføre en sesong med kamper i år?

- Selvsagt! Noe annet vil være skandale fra regjeringens side, erklærer Riise.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer