- Skaper en forgiftet stemning

UEFA slakter Mourinho og Chelsea. Nå kommer straffen.

(Dagbladet.no): Som forventet får Jose Mourinho og Chelsea en kraftig smekk på pungen av det europeiske fotballforbundet (UEFA) etter dommerbråket i forbindelse med åttedelsfinalen i Champions League mot Barcelona.

Mourinho gikk ut og med kraftige anklager mot dommer Anders Frisk etter den mye omtalte kampen i Barcelona, og sa blant annet følgende:

- Frank Rijkaard (Barcelonas trener, journ. anm.) var i garderoben til dommer Anders Frisk i fem minutter i pausen. Dette vet jeg, fordi min assistent var utenfor hele tiden.

- Falske og grunnløse

Men UEFA svarer i dag i uvanlig klare ordelag at virkelighetsoppfatningen til Mourinho neppe er den beste.

- Disse påstandene er falske, gale og grunnløse.

Anders Frisk valgte som kjent å legge opp som dommer etter å ha mottatt flere drapstrusler etter kampen.

- Ved å fortsette å fremsi disse falske og grunnløse påstandene, har Chelsea FC og deres sportslige ledelse med viten og vilje skapt en forgiftet og negativ stemning mellom lagene og lagt press på dommerne.

SLAKTES: Jose Mourinhos oppførsel i forbindelse med Barcelona - Chelsea slaktes av UEFA. Foto: Reuters
SLAKTES: Jose Mourinhos oppførsel i forbindelse med Barcelona - Chelsea slaktes av UEFA. Foto: Reuters Vis mer

Klarere går det knapt an å slakte Mourinhos oppførsel i forbindelse med kampen på Camp Nou 23. februar.

UEFA går nå til sak mot Mourinho, assistenttrener Steve Clark og sikkerhetsansvarlig i klubben Les Miles. Forbundet ønsker å få alle tre dømt for å ha bragt idretten i vanry. I tillegg er det ventet at Chelsea vil få straff for å ha kommet for seint ut til andreomgangen og for ikke å delta på pressekonferansen etter kampen.

Chelsea gikk videre til kvartfinalen på bekostning av Barcelona med 5-4 sammenlagt.

Ikke første gang ...

Mourinho risikerer å få to kampers utestengelse. Det er i så fall ikke første gangen den kontroversielle suksesstreneren blir utestengt. Da han førte Porto til gull i hjemlig serie og cup og seier i UEFA-cupen i sin første fulle sesong i 2003, sjokkerte han fotballverdenen i semifinalen i UEFA-cupen mot Lazio.

Porto ledet 4-1 på hjemmebane, men mot slutten av kampen fikk Lazio innkast rett ved trenerbenken. Porto var i ubalanse og Mourinho valgte å slå ballen ut av hendene på Camoranesi idet han skulle kaste ballen opp i angrep angrep. Mourinho fikk direkte rødt kort og ble utestengt fra returmøtet på Olympico.