«Forferdelig nyhet»

Skaper misunnelse

Erling Braut Haaland (22) skinner fra første dag i Premier League. Den nye City-stjerna er en ny kniv i ryggen på Manchester United-supporterne.

NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Bournemouth, klokka 16.00

MANCHESTER (Dagbladet): - Det var en forferdelig nyhet da han gikk til Manchester City, forteller Mark Yates (45) til Dagbladet.

Vi står utenfor Old Trafford og snakker om tingenes tilstand i Manchester United. Supporteren går forbi her hver dag.

Borte er storheten og stråleglansen. Ja, legendene henger på bilder utenfor den grandiose stadion. Men innenfor portene utspiller det seg pinlige scener gang etter gang.

MISFORNØYDE: Mark Yates og Katie Robinson kjenner ikke Manchester United igjen. Foto: Tore Ulrik Bratland
MISFORNØYDE: Mark Yates og Katie Robinson kjenner ikke Manchester United igjen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Manchester City er for lengst blitt storebror i byen. At verdens kanskje mest attraktive prospekt spiller for dem, er en ny bekreftelse på Uniteds fall.

- Hadde du sagt til meg for 10-15 år siden: City kommer til å få de beste spillerne og ikke United, ville jeg trodd det var en spøk. Men det er virkeligheten nå. Haaland er en strålende spiller, sier Steven Keefe (42).

PANGSTART: Erling Braut Haaland startet Premier League-karrieren med to mål mot West Ham. Hva kan han stelle i stand mot Bournemouth? Foto: NTB
PANGSTART: Erling Braut Haaland startet Premier League-karrieren med to mål mot West Ham. Hva kan han stelle i stand mot Bournemouth? Foto: NTB Vis mer

Han er en annen supporter vi møter utenfor Old Trafford, nærmere bestemt på puben The Bishop Blaze. Han vil ikke bli tatt bilde av, men fyrer gjerne av noen gloser om klubben.

Det skal området ha. Det har mer sjel og sjarm enn Etihad Stadium og det omkringliggende strøket der. Men det er City som er fotballens maktsentrum. Det er de som får besøk av Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Paris Saint-Germain på store Europa-kvelder.

Premier League-sesongen er godt i gang. I helga spilles runde nummer to. Maskineriet City tar imot Bournemouth klokka 16.00 lørdag. Det omreisende sirkuset Manchester United drar til London og møter Brentford.

For Haaland blir det debuten på Etihad Stadium. To mål mot West Ham sist søndag sender et skremmeskudd ut til hele ligaen.

KRITISKE: Manchester United-supporterne Robert Lockeridge og Mandie Stewart vil ha endringer i klubben. Foto: Tore Ulrik Bratland
KRITISKE: Manchester United-supporterne Robert Lockeridge og Mandie Stewart vil ha endringer i klubben. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Han er en utrolig signering for City, sier Robert Lockeridge (59), som rusler i solskinnet utenfor Old Trafford med sin Mandie (49).

Han går i United-drakt, men nekter å spytte ut navnet «Haaland». Beundringen er for stor for juvelen, selv om han spiller for rivalen.

- Han har styrke og hurtighet. Han hadde uansett aldri gått til United. Faren (Alfie) spilte for City, så det er klubben hans.

Det er den røde tråden når vi snakker med United-folk: Fraværet av Champions League-fotball gjør at «The Big Guns» - de store gutta - går til andre klubber. Det føles sårt og trist.

- Tidligere United-spiller Paul Scholes er en god venn av meg, forteller Lockeridge.

- Da Sir Alex Ferguson ville fornye kontrakten, fikk han tilbud om 20.000 pund i uka (230.000 kroner). Han brydde seg ikke. Det som betydde noe var at han spilte for United. Slik er det ikke lenger. Nå handler det bare om penger.

Tidligere United-spiller Rio Ferdinand er inne på det samme i et intervju med avisa The Sun:

- Jeg husker da spillere som Michael Carrick, Dimitar Berbatov og Robin van Persie kom til United. Det var en fantastisk følelse. Dette skjer ikke lenger.

Haaland hadde muligheten til å komme til United da Ole Gunnar Solskjær var trener, men takket nei.

SE TV: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Det sies at nordmannen tjener rundt 4,3 millioner kroner i uka. Han er i en klubb som vinner titler. Og han trenes av verdens beste manager, Pep Guardiola. Slike ting gjorde valget enkelt.

Haaland innrømmer at det har vært tøft å sitte i Dortmund og se andre lag heve pokaler. Nå får han selv sjansen i en av verdens beste klubber.

- Han er den største signeringen i sommer. Men det skrives fortsatt mest om Cristiano Ronaldo i England, forteller Paul Hirst, journalist i The Times.

Men hvor lenge?

Ronaldo blir 38 år i februar og er på hell. Haaland skyter mot stjernehimmelen. 15, 20 eller 30 mål? Ingenting synes umulig for den sensasjonelle nordmannen.

SE TV: Barnefotballen til Erling Braut Haaland imponerer i England. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer