Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Skaper nye overskrifter

Erling Braut Haaland overgår selv Martin Ødegaard i oppmerksomhet. Den italienske storavisa Corriere dello Sport hevder Napoli vil hente 19-åringen.

JAGES: Erling Braut Haaland er en ettertraktet mann. Foto: NTB scanpix
JAGES: Erling Braut Haaland er en ettertraktet mann. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Norske fotballaktører som herjer i engelske, spanske og italienske aviser hører til sjeldenhetene. Men de siste månedene har det faktisk vært sånn.

Ole Gunnar Solskjær overgår all annen interesse i England. Martin Ødegaard er blitt kåret til månedens spiller i Spania og får omtale deretter. Nå stemples Erling Braut Haaland (19) som den mest ettertraktede unge spissen i hele Europa.

- Fenomenet Haaland, skriver den italienske storavisa Corriere dello Sport, som hevder Napoli ligger langflate etter nordmannen. Onsdag brukte avisa ei dobbeltside på den målfarlige spissen fra Red Bull Salzburg.

FAKSIMILE: Corriere dello Sport bruker stor spalteplass på Erling Braut Haaland. Avisa omtaler nordmannen som et fenomen og at Napoli ønsker ham.
FAKSIMILE: Corriere dello Sport bruker stor spalteplass på Erling Braut Haaland. Avisa omtaler nordmannen som et fenomen og at Napoli ønsker ham. Vis mer

Allerede i januar kan klubben, som ligger på fjerdeplass i Serie A, komme til å hente Haaland, lyder omkvedet. Den italienske giganten er i så fall ikke alene om interessen: Tidligere er stortalentet blitt koblet til Barcelona, Liverpool, Tottenham og Manchester United - bare for å nevne noen klubber.

Hofteskade

Haaland ble i utgangspunktet tatt ut i Norge-troppen som møter Spania (lørdag) og Romania (tirsdag) i EM-kvaliken. En hofteskade har imidlertid satt ham utenfor. Erstatteren er Celtic-utlånte Mohamed Elyounoussi.

- Det er aldri noe poeng i å bruke mye tid på dem som melder forfall til landskamper. Men det må være lov å savne guttungen Haaland (19), skriver Dagbladets kommentator, Morten P.

Corriere dello Sport legger vekt på Haalands styrke, høyde og målsult. Tre mål for Salzburg mot Genk i Champions League i september satte ham for alvor på kartet. I tillegg scoret han mot Liverpool i 3-4-tapet sist uke.

DRØMMEDEBUT: Erling Braut Haaland hadde en drømmedebut i Champions League mot Genk, med mål i første omgang. Video: Viaplay Vis mer

Fire mål gjøre ham til foreløpig toppscorer i Champions League, sammen med Bayern Münchens Serge Gnabry. I den østerrikske serien er han toppscorer med elleve mål.

Haalands delvis spektakulære opptreden i media - der han kan finne på å svare med ett, to eller tre ord - er også noe som er blitt lagt merke til. For TV-selskapene som prøver å holde en direktesending gående, kan det by på utfordringer.

- Norge har mange gode fotballspillere. Gratulerer. Framtida til norsk fotball er sikret, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp før Salzburg-møtet.

- Han er en vidunderlig spiller. Han er ung og med stor selvtillit. Han ser ut til å ha en klar tanke på banen. Han er på det perfekte stedet for øyeblikket, og klar for å forberede seg til sine neste utfordringer i livet.

Overtales av Solskjær?

Haaland har kontrakt med Salzburg fram til 2023. Skulle han la seg overtale av sin tidligere lærer i Molde, Ole Gunnar Solskjær, om å komme til United, kan kjøpssummen bli høy. Bli ikke overrasket om 500 millioner kroner kommer opp, hvilket vil være en soleklar norsk rekord for overgang.

- Én pluss én har veldig ofte en tendens til å ende opp som to. Erling Braut Haaland til Manchester United er et sånt regnestykke, skrev Morten P etter hat tricken mot Genk. Men nå melder Napoli seg på, ifølge Corriere dello Sport.

Da Lars Lagerbäck i går fikk spørsmål om Haalands forfall påvirker kampplanen mot Spania, svarte landslagstreneren:

- Vi har ikke vært så konkrete på den, så jeg kan ikke si at det påvirker spesielt mye.

Debut

Haaland debuterte på landslaget mot Malta 5. september (2-0). Han kom også inn mot Sverige tre dager seinere (1-1). En duell med Real Madrid-spiller Sergio Ramos ville vært den perfekte lørdagsunderholdningen.

Men denne gang trengte Haalands hofte hvile. Samtidig raser spekulasjonene om neste stoppested.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media