Özil og Erdogan

Skaper overskrifter i Tyskland

Den tidligere fotballstjernen poserer på ny med den kontroversielle presidenten.

KONTROVERSIELT VENNSKAP: Özil poserer sammen med president Erdogan. Bildet er fra en tid tilbake, men ble postet i anledning Erdogans valgseier i Tyrkia i går. Foto: Mesut Özil / @m10_official / Instagram
KONTROVERSIELT VENNSKAP: Özil poserer sammen med president Erdogan. Bildet er fra en tid tilbake, men ble postet i anledning Erdogans valgseier i Tyrkia i går. Foto: Mesut Özil / @m10_official / Instagram Vis mer
Publisert

Den tidligere Arsenal- og Tyskland-stjernen Mesut Özil uttrykker glede for at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er gjenvalgt som president i Tyrkia.

På Instagram deler Özil et bilde av ham og presidenten, der Øzil «takker høyere makter» for valgseieren. Presidentens kone Emine Erdogan kan også ses på bildet som er tatt foran flyet til presidenten.

Bildet skaper overskrifter i Tyskland.

«- Takker Gud - Özil deler enda et bilde med Erdogan etter at presidenten vant valget», heter det i det tyske nyhetsmagasinet Focus.

Özil er født og oppvokst i Tyskland, men har tyrkiske foreldre.

Özil og Erdogan utviklet et vennskap for flere år siden. Et vennskap som har skapt storm og mediekritikk, all den dag Erdogan har vært en så kontroversiell politisk internasjonal skikkelse.

Han har sitte ved makten i 20 år i Tyrkia, først som statsminister fra 2003, deretter som president fra 2014.

Sluttet på landslaget

Oppstyret har også fått konsekvenser for Özil på fotballbanen. Etter kritikken han møtte for forholdet til Erdogan spesielt hjemme i Tyskland, trakk han seg fra landslagsspill i 2018, på grunn av en «følelse av rasisme og mangel på respekt», som han uttrykte det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer