Tsjekkia-England

Skaper reaksjoner: - Ikke fornøyd

Grealish, som hadde vært et fyrverkeri i store deler av kampen så skuffa ut da han ble tatt av banen. Aston Villa-angriperen fikk 67 minutter på banen før han ble henvist til benken.

SEIER: England vant 1-0 over Tsjekkia og tok dermed førsteplass i gruppe D. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Tsjekkia-England 0-1

Byttet fikk tidligere England-stjerne Chris Waddle til å reagere i BBCs livestudio.

-Grealish er ikke fornøyd. Han trodde sikkert han skulle få spille ut kampen i dag. Han spilte godt i første omgang, men vi har ikke sett ham mye i den andre omgangen. Men vi har heller ikke sett mye av Sterling, Saka eller Kane, sier Waddle.

Drømmestart

Allerede etter to minutter kunne Raheem Sterling sendt England opp i ledelsen. Shaw løftet ballen i bakrom til Manchester City-angriperen som forsøkte å lobbe ballen i mål, men kula spratt ut via stolpen.

- Det kunne blitt en av de raskeste scoringene i EM-historien, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

Ti minutter seinere var samme mann på farten igjen, og satt inn 1-0 etter strålende forarbeid av Grealish.

Det betyr at Sterling er Englands eneste målscorer i EM.

Seinere fikk superstjerna Harry Kane en gigantisk mulighet til å sette sin første EM-scoring, men Vaclík i Tsjekkia-buret reddet mesterlig.

I det 29 minuttet viste Harry Maguire klasse. Først ofret han seg for å blokkere et skudd som hadde god retning mot mål, før han spratt opp for å stange unna det påfølgende innlegget.

Fått med deg denne?

REAGERER: Supertalentet Phil Foden får med seg en samtale mellom landslagskollegaene Jordan Henderson og Jack Grealish. Video: England / YouTube Vis mer

Sjansefattig

Andre omgang startet roligere enn den første, men England styrte spillet på Wembley.

Engelskmennene virket veldig fornøyde da det gikk mot seier, og det ble ikke skapt de store målsjansene fra noen av lagene.

Tsjekkerne gjorde flere bytter for å endre kampbildet, men det engelske-forsvaret var solide mot det tamme angrepsspillet.

- Det er ikke denne kampen vi kommer til å huske best fra EM, sa NRK-kommentator Carl-Erik Torp.

Det hadde han helt rett i, og det ble ikke flere scoringer på Wembley. England vinner dermed gruppe D foran Kroatia, Tsjekkia og Skottland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer