Skaper sinne: - Pinlig

Legendesønn benyttet hyllest til reklame.

I FOKUS: Wayne Player (i hvitt) får kritikk etter at han viste fram en pakke med golfballer, da Lee Elder (t.v), Jack Nicklaus og Gary Player ble hyllet. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP
I FOKUS: Wayne Player (i hvitt) får kritikk etter at han viste fram en pakke med golfballer, da Lee Elder (t.v), Jack Nicklaus og Gary Player ble hyllet. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Golfspiller Lee Elder (86) var den første mørke personen til å spille i prestisjefylte The Masters, tilbake i 1975. I den anledning ble 86-åringen hyllet på Augusta National sammen med rekordholder Jack Nicklaus (81) og Gary Player (85) - før sesongens turnering.

Da det ble holdt en tale om Elders lange liv innen golfen i forbindelse med seremonien, bestemte Gary Players caddie, sønnen hans Wayne, seg for å benytte seg av at alle kameraene var rettet mot dem.

Han holdt opp en lite pakke med golfballer - vel vitende om at reklamen ville nå ut til hundretusener verden over.

Og reaksjonene lot ikke vente på seg i sosiale medier, hvor folk raste over stuntet og blant annet kalte det respektløst.

- En skam

Stuntet skal også ha fått konsekvenser for Wayne, ifølge broren. Marc Player skriver på Twitter at Wayne har blitt bannlyst fra Augusta National og The Masters. Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

«For en skam. Så pinlig. For en elendig avgjørelse å la ham være der etter flere år med liknende tull. Beklager overfor alle», skriver Marc Player.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer