Harry Maguire

Skaper trøbbel

Manchester United kvalifiserte seg til Champions League-spill i Erik ten Hags første sesong. Det er ikke nødvendigvis bare positivt for de «røde djevlene».

BLIR VANSKELIGERE Å SELGE: Harry Maguire. Foto: NTB
BLIR VANSKELIGERE Å SELGE: Harry Maguire. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sportslig suksess er ikke alltid utelukkende gode nyheter. Manchester Uniteds innsats forrige sesong førte til direkte kvalifisering til Champions League og dermed også lønnsøkning til samtlige spillere.

Det er ikke godt nytt for verken klubben eller Ten Hag.

Ikke fordi de ikke har råd til å betale lønningene, men fordi det blir vanskeligere å selge spillerne de ikke ønsker å beholde. Harry Maguire skal være blant de uønskede.

Midtstopperen har slitt med spilletid under den nederlandske sjefen og er i beste fall et tredjevalg i god konkurranse med svenske Victor Lindelöf. Det er en dårlig bevart hemmelighet at Ten Hag ønsker å kvitte seg med den engelske landslagsspilleren og spilleren selv skal også være åpen for å forlate Old Trafford, skriver The Guardian.

PÅ VEI VEKK?: Harry Maguire kan ha vunnet sin siste duell i United-trøya dersom Erik ten Hag får det som han vil. Foto: Reuters/Andrew Boyers.
PÅ VEI VEKK?: Harry Maguire kan ha vunnet sin siste duell i United-trøya dersom Erik ten Hag får det som han vil. Foto: Reuters/Andrew Boyers. Vis mer

Trenger penger

Det ryktes at United-sjefen skal ha fått et overgangsbudsjett på 120 millioner euro, eller drøye 1,6 milliarder kroner etter dagens valutakurser. Med rett under halvparten av budsjettet brukt på Mason Mount som nylig signerte for klubben, ser nok nederlenderen seg om etter muligheter for å få noen penger inn.

The Guardian skriver også at Maguire potensielt kan bringe inn mellom 400 og 550 millioner kroner til klubben, og begrunner det med alder, og at Maguire har to år igjen av kontrakten med Manchester United. Landslagsstopperen har tidligere vært koblet til flere Premier League-klubber, blant annet Tottenham og Aston Villa, uten at det skal ha vært noen konkrete henvendelser.

RYKTES BORT: Svenske Anthony Elenga har fått lite med spilletid under Erik ten Hag. Nå kan kan bli å se i en annen drakt. Foto: Isabel Infantes / Pa Photos
RYKTES BORT: Svenske Anthony Elenga har fått lite med spilletid under Erik ten Hag. Nå kan kan bli å se i en annen drakt. Foto: Isabel Infantes / Pa Photos Vis mer

Andre spillere som kan være på vei ut dørene på «drømmenes teater» er Fred og Anthony Elanga, samt Scott McTominay om United mottar et godt nok tilbud.

Ute etter danske

Det viktigste for Ten Hag, skriver The Guardian, er å skrape sammen nok penger til å forsterke keeperplassen, midtstopperplassen og ikke minst å få tak i en målscorer som kan vinne Manchester United de tetteste kampene.

PÅ VEI INN DØRENE?: Manchester Uniteds keeper David de Gea sin fremtid er usikker og kan erstattes med Inter-keeperen, Andrè Onana, som her duellerer med Haaland i årets Champions League-finalen. Foto: Emrah Gurel / Pa Photos
PÅ VEI INN DØRENE?: Manchester Uniteds keeper David de Gea sin fremtid er usikker og kan erstattes med Inter-keeperen, Andrè Onana, som her duellerer med Haaland i årets Champions League-finalen. Foto: Emrah Gurel / Pa Photos Vis mer

Ifølge avisa skal klubben allerede ha gitt et bud på Inter-keeper André Onana, og det skal også være ventet at Ten Hag vil prøve seg på et kjøp av Atalanta-spissen Rasmus Højlund i løpet av sommerens overgangsvindu.

Uten spillersalg blir det umulig for Ten Hag å hente begge, og midt oppe i dette forhandles det også om et mulig salg av klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer