Eliteserien

Skaper usikkerhet

Nicklas Bendtner ble vraket til generalprøven på grunn av for lite fotballtrening. Men RBK-spissen er med til Bodø i dag.

TIL BODØ: Nicklas Bendtner og Rosenborg sesongdebuterer borte mot Bodø/Glimt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TIL BODØ: Nicklas Bendtner og Rosenborg sesongdebuterer borte mot Bodø/Glimt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Bodø/Glimt – Rosenborg, kl. 20.00

ULLEVAAL (Dagbladet): Rosenborg sesongdebuterer i Eliteserien borte mot Bodø/Glimt i kveld. Nicklas Bendtner (31) kom med i 18-mannstroppen i siste liten etter en meget spesiell oppkjøring.

Han fikk ikke trene med laget i vinter, fordi han sonet en voldsdom på 50 dager. Bendtner sonet med fotlenke og trente som besatt på egen hånd. Men under en treningsleir i Marbella etter soningen, ble det tydelig for trener Eirik Horneland at spissen hadde for lite fotballtrening.

Til generalprøven mot Norrköping sist mandag - som Rosenborg vant 3-0 - ble Bendtner vraket. De siste dagene skal han ha overbevist igjen, og derfor er han med til Bodø. Men formen er usikker.

SESONGKLARE: Trener Eirik Horneland (t.v.) og kaptein Mike Jensen er klare for møtet med Bodø/Glimt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SESONGKLARE: Trener Eirik Horneland (t.v.) og kaptein Mike Jensen er klare for møtet med Bodø/Glimt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Han trenger å få opp fotballtreninga, sier Horneland til Dagbladet.

- Hvordan reagerte han på å bli vraket mot Norrköping?

- Det får du nesten spørre ham om. Jeg er mer opptatt av kollektivet enn enkeltspillere. Vi ønsker et kollektiv mot Bodø/Glimt. Og så skal vi plukke de beste spillerne til kampen.

Uttalelsene kan tolkes som at Horneland kommer til å kjøre en tøffere linje overfor Bendtner enn forgjengerne. Både under Kåre Ingebrigtsen og midlertidig trener Rini Coolen kunne det virke som om dansken hadde klippekort på laget.

Med Hornelands filosofi må han jobbe steinhardt for kollektivet. «Gå-fotball» vil bli slått ned på.

Den siste tida har Bendtner holdt en lav profil overfor mediene. Kaptein og landsmann Mike Jensen er imidlertid ikke i tvil om at Bendtner er topp motivert inn mot sesongen.

- Jeg kjenner Nicklas godt, sier Jensen til Dagbladet.

- Jeg vet at han brenner for å spille fotball. Nå kom han litt seinere i gang enn oss andre. Rent fysisk ligger han litt etter. Men jeg tror at han stadig kommer til å spille en rolle for oss med sin rutine.

Bendtner har selv gitt uttrykk for at han ikke er fornøyd med fjorårets målfangst i Eliteserien med fem scoringer. Året før hadde han 19 scoringer, noe som må betegnes som en suksess. Men nå skaper han usikkerhet med formen. Spørsmålet er hva dette vil bety for et Rosenborg som jakter på The Double og spill i Europa.

TYNT GRUNNLAG: Nicklas Bendtner har hatt en spesiell oppkjøring med lite fotballtrening. Her på feltet etter at han var ferdig med å sone voldsdommen i februar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TYNT GRUNNLAG: Nicklas Bendtner har hatt en spesiell oppkjøring med lite fotballtrening. Her på feltet etter at han var ferdig med å sone voldsdommen i februar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Målet er å vinne serien og cupen. Lista må ligge på The Double og at vi kvalifiserer oss til Europa. Så lenge klubben har gjort dette ofte gjennom historien, kan vi ikke tenke noe mindre nå, sier Horneland.

Jensen har ingen problemer med å si at han ser på Rosenborg som favoritter.

- Ja, det er vi.

- Hvilke lag blir de tøffeste utfordrerne?

- Det får du nesten spørre de andre lagene om. Det er mange som melder at de har planer om å være i toppen. Men det er ikke så mange som våger å si at de skal være helt i toppen.

Jensen er ikke bekymret for variable resultater i treningskampene:

- Det er mer sånne som deg som er det, sier han og smiler.

- Vi spiller for å vinne. Men i sesongoppkjøringen er det alltid større fokus på prestasjonene enn resultatene.

RBK-TROPPEN

Her er Rosenborgs tropp mot Bodø/Glimt:

1. André Hansen 2. Vegar Eggen Hedenstad 3. Birger Meling 4. Tore Reginiussen 5. Djordje Denic 7. Mike Jensen 9. Nicklas Bendtner 10. Pål André Helland 11. Yann-Erik de Lanlay 12. Arild Østbø 14. Alexander Søderlund 16. Even Hovland 17. David Akintola 19. Gustav Valsvik 22. Gjermund Åsen 25. Marius Lundemo 26. Besim Serbecic 37. Mikael Tørset Johnsen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer