Elon Musk:

Skapte blest med United-melding

Tesla-gründer Elon Musk hevdet han ville kjøpe Manchester United. Seinere natt til onsdag avkrefter han imidlertid nyheten - etter å ha gått viralt.

OVERRASKET: Elon Musk overrasket med ny Twitter-melding om Manchester United. Foto: Angela Weiss / AFP
OVERRASKET: Elon Musk overrasket med ny Twitter-melding om Manchester United. Foto: Angela Weiss / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Musk er toppsjef for Tesla og verdens rikeste mann. Han har også over 103 millioner følgere på Twitter, plattformen han opprinnelig sa at han ønsket å kjøpe.

Natt til onsdag kom han med en ny overraskende melding på Twitter.

Overraskende

- For å være tydelig: Jeg støtter den venstre halvparten av det republikanske partiet og den høyre halvparten av det demokratiske partiet, skrev han.

Så la han til:

- Jeg skal også kjøpe Manchester United, værsågod.

Det var den siste meldingen som satte fyr på plattformen, og ble raskt delt av andre brukere.

Musk har imidlertid en lang forhistorie med å komme med oppsiktsvekkende og ikke helt presise Twitter-poster.

Og seinere natt til onsdag avkrefter han kjøpet:

- Nei, det hele er en vits. Jeg har ingen planer om å kjøpe noen sportsklubber, svarer han en bruker.

SIDERÆL: Elon Musk og artisten Grimes offentliggjorde at deres datter heter Exa Dark Sideræl, et navn verken navneforskere eller Språkrådet har hørt om. Vis mer

Upopulær eier

United er en av verdens største og mest populære fotballklubber, men sliter for øyeblikket helt på bunnen av tabellen etter en fryktelig start på sesongen.

United eies for øyeblikket av den amerikanske Glazer-familien. De kjøpte klubben for 790 millioner pund i 2005. De siste åra har det United-supporterne protestert kraftig mot familien samtidig som de sportslige ressultatene har uteblitt. Klubben har ikke vunnet et seriemesterskap siden 2012-2013-sesongen da den legendariske manageren Alex Ferguson fortsatt styrte laget.

Flere United-tilhengere kom med klare støtteerklæringer til Musks forslag om å kjøpe klubben. Selv forsøker Musk for tida å komme seg ut av en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer