Erling Braut Haaland

Skapte debatt på spansk TV

Det går ikke en dag uten at Erling Braut Haaland (21) sin framtid diskuteres i de største europeiske landene. På spansk TV ble han igjen et tema natt til tirsdag.

DISKUTERES: Erling Braut Haalands fremtid er mye omtalt i Spania. Foto: Ina Fassbender / AFP
DISKUTERES: Erling Braut Haalands fremtid er mye omtalt i Spania. Foto: Ina Fassbender / AFP Vis mer
Publisert

Borussia Dortmunds norske monsterspiss er igjen et hett tema i spansk presse.

Nylig ble det rapportert av den italienske journalisten Gianluca di Marzio at Haaland skal foretrekke en overgang til spanske LaLiga framfor Premier League, hvilket har satt fyr på ryktebørsen.

Real Madrid og Barcelona er blant klubbene som nevnes, og det er spesielt førstnevnte det snakkes mest om i Spania.

SPORTSNYHETER: - Alf Inge Haaland og Mino Raiola, henholdsvis far og agent til Erling Braut Haaland, har landet i Barcelona. Det skriver avisa Sport. Vis mer

Kun plass til tre?

Under det mye omtalte TV-programmet El Chiringuito, som anses å være et av Spanias aller mest populære fotballprogram, diskuterte panelmedlemmene hvordan man kan flette inn Haaland i Madrids angrep.

Argentinske Jorge D'Alessandro, som har trent blant andre Atlético Madrid og Rayo Vallecano, forsøkte å forklare hvordan Haaland kan spille spiss, med Vinícius Júnior og Kylian Mbappé på hver sin flanke.

ALLEZ: Karim Benzema og Kylian Mbappé kjenner hverandre godt fra det franske landslaget. FOTO: FRANCK FIFE / AFP
ALLEZ: Karim Benzema og Kylian Mbappé kjenner hverandre godt fra det franske landslaget. FOTO: FRANCK FIFE / AFP Vis mer

Sistnevnte er fremdeles kontraktsbundet til Paris Saint-Germain, men har i lang tid blitt koblet med en overgang til Madrid så fort hans kontrakt i Paris løper ut til sommeren.

- Dersom Haaland kommer, så må Vinícius eller Benzema jobbe hardt, forklarte D'Alessandro, hvilket fikk flere til å reagere.

- Jeg får vondt i sjela, men dette er de tre jeg ville ha valgt: Haaland, Vinícius og Mbappé. Jeg sier meningen min, forklarte D'Alessandro videre.

Etter å ha blitt spurt av flere av de andre om det betyr at han hadde droppet Benzema, forklarte D'Alessandro at han fort kunne funnet et system der franskmannen hadde fungert bak to spisser.

Videre forklarte den argentinske 72-åringen at Benzema kanskje hadde vært den beste i et system med Mbappé og Vinícius, selv med Haaland i troppen.

- Liker ikke Premier League

Som nevnt så stammer debatten fra et intervju overgangsguru Gianluca di Marzio gjorde med det tyske nettstedet WettFreunde. Der gjorde han det klart at Haaland selv skal ønske en overgang til Spania.

- Haaland liker ikke Premier League så godt. Det er ikke det som er drømmen hans akkurat nå, han foretrekker LaLiga, sa Di Marzio under intervjuet.

VELKJENT: Gianluca di Marzio er kjent som en av journalistene med størst kjennskap til overgangsvinduet. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
VELKJENT: Gianluca di Marzio er kjent som en av journalistene med størst kjennskap til overgangsvinduet. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP Vis mer

- Real Madrid er et alternativ. Selv om de føler seg sikre på å hente Mbappé, så vil de gjerne ha flere spisser i framtida. Jeg vet ikke om de klarer det, fortsatte den italienske journalisten.

Videre forklarte han at dersom ikke Haaland får sin overgang til Real Madrid, så skal Barcelona være andrevalget. Hvis ikke Barcelona åpner seg opp, så vil lag i Premier League bli vurdert.

Barcelonas interesse har lenge blitt rapportert, og ifølge journalisten Gerard Romero så har ikke Barcelona gitt opp mulighetene for nordmannen.

- Laporta er gal etter Haaland, og vil at han skal bli «hans Ronaldinho» i det nye prosjektet. Haaland har gjort det klart at han ønsker å være leder og den viktigste spilleren i det laget han får til, forklarte Romero på Twitter.

Ronaldinho var, som kjent, den første superstjernen Barcelona signerte under Joan Laportas første epoke som president i den katalanske storklubben. Med sine økonomiske utfordringer er det uansett flere som har kastet kaldt vann på en mulig overgang.

Blant dem er den rutinerte journalisten Carme Barceló.

- Jeg sier ikke at det er umulig, men det er enormt vrient å se Haaland signere for Barcelona, forklarte Barceló under mandagens El Chiringuito. Dermed gjenstår det å se om Barcelona kan utfordre sin erkerival om Haalands signatur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer