Skapte oppstyr: CM-legende var så god at agenten ønsket å fjerne ham fra spillet

Tonton Zoula Moukoko klarte ikke å leve opp til de store forventningene. Det skyldtes blant annet tragiske omstendigheter utenfor banen.

STORT TALENT: Tonton Zola Moukoko ble sett på som en av Sveriges mest lovende spillere da han ble Derby-spiller i 2000. Foto: Derby FC
STORT TALENT: Tonton Zola Moukoko ble sett på som en av Sveriges mest lovende spillere da han ble Derby-spiller i 2000. Foto: Derby FC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For noen minner nok navnet Tonton Zola Moukoko om barndommen. En barndom hvor det ble brukt time etter time foran PC-skjermen, i håp om at det virtuelle fotballaget du styrte skulle gå helt til topps i både hjemlig serie og i Europa.

Og det var en mye større sjanse for at du som sofamanager ville oppnå akkurat det, hvis du hadde en spiller som Tonton Zola Moukoko med på laget.

Moukoko er en offensiv midtbanespiller som trives i tierrollen og som bare er 15 år gammel på Championship Manager 2000/2001. Med åra blir han en av verdens beste spillere og vil garantert bøtte inn mål på bestilling dersom du bruker ham riktig.

Virkelighetens Tonton Zola Moukoko (37) snakker om berømmelsen i boka «Football Manager Stole My Life», som blant annet er ført i pennen av journalisten Ian Macintosh. Her kommer det fram at berømmelsen han fikk gjennom spillet, har fulgt ham hele livet.

Samtidig har han vært vanskelig for folk å spore opp, fordi han ikke bruker sosiale medier.

- Mange folk har forsøkt å komme i kontakt med meg opp gjennom åra, men det er vanskelig for dem. Jeg liker ikke Facebook, så jeg er ikke der heller. Min søster er der og hun får mange meldinger fra folk som forteller hvor bra jeg gjorde det for dem på spillet. Så har du avisene, uttalte Moukoko, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer