Tyrkisk ekspert:

- Skapte panikk

Ståle Solbakkens landslag hylles i Tyrkia. Legenden Hamit Altintop mener Norge må brukes som et godt eksempel. - Da Norge angrep, skapte de panikk i forsvaret vårt, sier TV-personligheten Erman Toroglu.

HAR NOE PÅ GANG: Ståle Solbakken, her sammen med Brede Hangeland i støtteapparatet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HAR NOE PÅ GANG: Ståle Solbakken, her sammen med Brede Hangeland i støtteapparatet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ISTANBUL (Dagbladet): Tyrkia er slett ikke fornøyd med uavgjort 1-1 mot Norge i VM-kvaliken fredag. Mens Norge har alt i egne hender, er tyrkerne avhengig av resultatene i andre kamper for å kvalifisere seg til VM-sluttspillet neste år.

Tyrkiske søndagsaviser er preget av etterdønninger fra kampen. Samtidig ser nasjonen inn i oppgjøret mot Latvia mandag.

På vei til Baltikum - i et charterfly - kommer den tyrkiske fotballegenden Hamit Altıntop (38) med et klapp på skuldra til Solbakken og co.

NY MANN: Hamit Altintop (t.v.) poserer sammen med Stefan Kuntz da tyskeren ble Tyrkias landslagstrener i september. Foto: NTB
NY MANN: Hamit Altintop (t.v.) poserer sammen med Stefan Kuntz da tyskeren ble Tyrkias landslagstrener i september. Foto: NTB Vis mer

Den tidligere Galatasaray-stjerna sitter nå i styret rundt det tyrkiske landslaget. Han svarer slik på spørsmålet om forventningene til laget med den nye treneren, Stefan Kuntz:

- Vi vet hvor utålmodige vi kan være. Vi må bruke Norge som et eksempel. Til tross for at de manglet spillere, så spilte de uten å merke disse manglene. De visste hvordan de skulle opptre som lag, sier Altıntop, som har ei fortid i Bayern München og Real Madrid.

I OVERSKRIFTENE: Uttalelsene til Hamit Altıntop - der Norge trekkes fram som et eksempel - preger søndagsutgaven av storavisa Hürriyet (øverst på sida).
I OVERSKRIFTENE: Uttalelsene til Hamit Altıntop - der Norge trekkes fram som et eksempel - preger søndagsutgaven av storavisa Hürriyet (øverst på sida). Vis mer

På forhånd fikk Solbakken ti forfall. I ettertid er det ingen som har snakket om disse, bortsett fra at Erling Braut Haaland naturligvis ville styrket laget.

Kaptein Martin Ødegaard var også inne på det før kampen: Dette handler ikke om enkeltspillere, men hvordan Norge opptrer som lag.

I et kokende Istanbul blir den norske prestasjonen lagt merke til. Fotballeksperten og TV-personligheten Erman Toroglu kaster seg på hyllesten av Solbakken og co.

- Hvis vi ser på det som skjedde i 90 minutter, var Norge bedre og mer organisert enn oss. I løpet av 90 minutter scoret vi ett mål. Vi klarte ikke så mye mer, spesielt de første 45 minuttene. I de siste 45 minuttene klarte vi å utrette litt mer. Men selv da - og da Norge angrep - skapte de panikk bak hos oss, påpeker Toroglu.

- Dessverre, og som vanlig, var det ingen plan da vi angrep, sier en annen fotballekspert, Ömer Ürundül.

Solbakken og Norge forbereder nå møtet med Montenegro på Ullevaal stadion mandag. Regnestykket er enkelt: Vinner Norge alle sine tre siste kamper mot Montenegro, Latvia og Nederland er vi i VM-sluttspillet neste år.

At Solbakken har blod på tann, viser en video fotballandslaget har lagt ut på sosiale medier søndag formiddag. Der holder treneren en flammende tale i garderoben etter Tyrkia-kampen.

Solbakken sier:

«Nå har vi alt å spille for. Alt å spille for. Alt å spille for.

Den kampen mot Montenegro nå, blir en annen type fotballkamp. Nå må vi være klare for det. Og den jobben begynner nå.

Nå er det én ting som gjelder. Det er å spise, drikke og presse inn så mye søvn du kan. Bruke det eminente støtteapparatet dere har til disposisjon 24 timer i døgnet, så vi er klare til å smekke til på et fullsatt Ullevaal på mandag.

Virkelig bra, virkelig bra.

Thorstvedt på topp - fantastisk. Bra innhopp, Berisha. Det var som å trekke opp den musa jeg lekte med da jeg var liten. Den gikk rundt sånn.

Men jeg likte det. Det er et norsk lag som alle nå vet at det er å regne med. Vi legger oss ikke ned, boys. Men nå handler det om at vi skal ha en skikkelig utladning til. Skikkelig utladning til.

Stille, rolig og fin, Ørjan. Ser ut som om du har stått i mål flere enn tre ganger i året du, altså.

OK!»

Thorstvedt - som Solbakken trekker fram i videoen - ble også kåret til Norges beste spiller av Dagbladet. Hvis energilagrene er fylt opp, får han tilliten igjen.

Og:

Mandag kan han juble så mye han vil mot tribunen. Det var ikke like populært i Istanbul, der spissen fikk publikum til å eksplodere av raseri. Nå tørster Ullevaal etter å se et landslag i framgang!

VM-KVALIK

Nederland751123-616
Norge742113-614
Tyrkia733117-1412
Montenegro732211-911
Latvia71247-115
Gibraltar70073-280

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer