Paolo Di Canios fascisttatovering

Skapte raseri med denne tatoveringen. Nå har Paolo Di Canio fått sparken

Viste fram ordet Dux på overarmen.

MISTET JOBBEN: Denne tatoveringen gjorde at Paolo Di Canio fikk sparken som fotballekspert i Sky Sports Italia. Foto: Sky Sports Italia
MISTET JOBBEN: Denne tatoveringen gjorde at Paolo Di Canio fikk sparken som fotballekspert i Sky Sports Italia. Foto: Sky Sports Italia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tidligere Lazio- og West Ham-stjerna Paolo Di Canio skal ha fått sparken som fotballekspert i Sky Sports Italia. Det kommer fram etter at 48-åringen viste fram en fascist-tatovering.

Di Canio poserte på et bildet (øverst i artikkelen) iført poloskjorte, og en tatovering med ordet «Dux» kom til syne på den ene overarmen.

Den italienske fascistdiktatoren Benito Mussolini benyttet tittelen Dux, som betyr leder på latin. Tatoveringen er en hyllest til Mussolini, som også var kjent som Il Duce.

Normalt dekker Di Canio til tatoveringen, men ikke denne gangen. Da bildet ble spredt i sosiale medier, var det mange som reagerte sterkt - og tv-kanalen tok altså affære.

«Vi gjorde en feil. Vi vil si unnskyld til dem som ble berørt av dette. Vi har avsluttet samarbeidet med Di Canio», heter det i en uttalelse fra Sky Sports Italia via kanalens Twitter-konto.

Det er ikke første gang det kommer fram at Di Canio er tilhenger av fascismen. I 2005 hevet han armen i en fascist-hilsen i to kamper på rad i italienske Serie A, noe som resulterte i utestengelse.

Di Canio spilte for flere store klubber som Milan, Juventus, Celtic og Napoli i tillegg til Lazio og West Ham. Han var blant annet manager i Sunderland hvor han fikk sparken i 2013.

FASCISTHILSEN: Paolo Di Canio i 2005. Foto: AP Photo/Giuseppe Calzuola/NTB Scanpix
FASCISTHILSEN: Paolo Di Canio i 2005. Foto: AP Photo/Giuseppe Calzuola/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer