- REDDE FOR Å ØDELEGGE SVEISEN: ESPN-profilen Stephen A. Smith mente de tyske spillerne vendte seg unna frisparket til Maren Mjelde fordi de var redde for å ødelegge sveisen. Det falt ikke i like god jord hos alle. Foto: AP/AFP
- REDDE FOR Å ØDELEGGE SVEISEN: ESPN-profilen Stephen A. Smith mente de tyske spillerne vendte seg unna frisparket til Maren Mjelde fordi de var redde for å ødelegge sveisen. Det falt ikke i like god jord hos alle. Foto: AP/AFPVis mer

Skapte Twitter-storm etter Maren Mjeldes frisparkperle. Nå beklager han uttalelsen

Og det er ikke første gang.

(Dagbladet): Norge sikret et imponerende uavgjortresultat mot Tyskland i VM i fotball i Canada. Det etter at Maren Mjelde satte en perle av et frispark i krysset.

Det gikk ikke ubemerket hen i USA, som stiller som favoritt i mesterskapet. Men da sportskanalen ESPN skulle vise scoringen på TV, vakte kommentator Stephen A. Smiths kommentar til målet reaksjoner. Ifølge New York Post skapte det rene Twitter-stormen.

Smith kommenterte nemlig hvordan de tyske spillerne vendte seg vekk fra ballen idet den ble skutt mot mål.

- De ville nok ikke ødelegge sveisen, sa Smith. Før han gjentok seg selv med nøyaktig samme kommentar.

- Unnskyld Det skapte altså reaksjoner. Uttalelsene ble kalt sexistiske og diskriminerende, ifølge Huffington Post. Men det gikk ikke lang tid før ESPN-ikonet beklaget uttalelsene. Han har også vært i samtaler med TV-kanalen etterpå.

- Som vanlig har noe jeg har sagt skapt reaksjoner, så jeg må bare ta dette: Jeg sa en ting, på spøk, om et kvinnefotballag som ikke ville ødelegge sveisen. Kommentarene var åpenbart usmakelige. Jeg har stor respekt for idrettsutøvere av begge kjønn, spesielt siden de er bedre enn jeg selv noengang kommer til å bli, så vit at jeg er virkelig lei meg, skriver Smith gjennom fire meldinger på sin Twitter-konto.

- Jeg må bare unnskylde. Det var ikke meningen å fornærme noen, avslutter sportskommentatoren.

Ikke første gang Men det er ikke første gang Stephen A. Smith er i rampelyset for noen kontroversielle uttalelser.

For et år siden ble han suspendert i en uke etter noen kommentarer i forbindelse med at NFL-profilen Ray Rice var i trøbbel etter vold mot sin daværende forlovede. Hans kommentarer skal ha gitt inntrykket av at han mente kvinnen hadde skylda.

- Den største feilen i min karriere, sa Smith i en offentlig uttalelse da.

P.S.: Mandag spiller Norge sin neste gruppespillkamp i mesterskapet. Da møter de Elfenbenskysten. Norge ligger foreløpig på en andreplass i sin gruppe, à poeng med ledende Tyskland, men med dårligere målforskjell.