Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sindre Bjørnestad Skar måtte se seg slått av Emil Iversen på oppløpet

Skar forberedt på stikk fra romkameraten

Bare romkameraten Emil Iversen var bedre enn Sindre Bjørnestad Skar i Tour-fellesstarten i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er greit å bli bak Emil på én måte, men på en annen måte er det helt jævlig. Nei, da. Det er greit å bli nummer to bak han. Vi er romkompiser her i touren, og vi unner hverandre suksess, så det var moro.

Likevel ventet han ikke bare rosende ord etterpå.

- Han kommer til å si at «fy fader så god du var i dag, Sindre, men jeg var bedre». Jeg tror han unner meg å bli nummer to, men han unner meg ikke å slå ham, og det er bra det, sa Skar.

Bæringen imponerte i avslutningen. Han gikk alt inn for seier med et rykk i den siste bakken.

- Jeg prøvde, men jeg fikk ikke de meterne jeg trengte. Jeg var stiv, men jeg tenkte at om jeg var først på toppen, så ble det i hvert fall pallen på meg.

Og det ble det.

Sprint eller distanse?

At det skulle bli 2.-plass på Skar var kanskje i overkant av det vi trodde på forhånd, men at mannen på sprintlandslaget er blitt en bedre distanseløper enn for et par år siden er det liten tvil om. Han endte for eksempel på 4.-plass under den avsluttende touren i Canada sist sesong.

- Jeg har alltid hatt en liten distanseløper i meg, og jeg var egentlig bedre på distanse enn sprint for noen år siden. Så er det blitt mer og mer sprint de siste tre årene, og da mistet jeg noen av mine distanseegenskaper. Det begynte å komme seg igjen i fjor, og så har det vært greit i år, men jeg mangler det siste lille, i hvert fall i renn med individuell start. Så lenge det er fellesstart og litt tekniske løyper, så er jeg bra.

Hjem til Norge

Skar drar hjem til Norge etter torsdagens løp, og det neste for ham blir NM-sprinten på Gåsbu om én uke. Det blir et viktig renn for ham.

- Du har ikke gitt opp kampen om en OL-plass i klassisk sprint, selv om den øvelsen ikke har klaffet for deg hittil i sesongen?

- Jeg har ikke gitt opp. Det var veldig kjipt at det ble avlyst i går (onsdag), for jeg så at det var en god mulighet for meg til å gå på meg litt selvtillit, siden alle de beste i verden ikke er her. På en god dag kunne jeg ha vært i finalen, og det hadde jeg trengt. Men jeg har ikke noe press på meg i klassisksprint, og hvis jeg skal komme meg til OL på den øvelsen, så må jeg nok være på pallen i NM. Presterer jeg i NM, så blir det sikkert verdenscup i Planica også.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!