Skar grimaser av smerte

GEITHUS (Dagbladet): Sprint-NM på skøyter ble kortvarig for Ådne Søndrål. - Etter bare tre skjær hogg det til oppe i det venstre låret. Jeg fikk en advarsel i form av en liten strekk under oppvarmingen, men varmet godt opp foran 1500-meteren og trodde det skulle gå bra.

I etterkant må jeg innrømme at det var dumt å starte, sier Ådne Søndrål (29) til Dagbladet.

Mens Petter Andersen ble hyllet som norgesmester på 1500 meter i går, lå ulykkesfuglen Ådne Søndrål og skar grimaser av smerte inne i treningsrommet noen få meter fra Furumo kunstisbane. Øverst på det venstre låret hadde han en diger ispose.

- Da det smalt i låret, tenkte jeg først å skli rundt til jeg var i mål. Etter et par hundre meter var det bare å bryte løpet. Det var ingen vits å fullføre, sier Ådne Søndrål etter at landslagets fysioterapeut Klas Eliasson hadde foretatt den første undersøkelsen av skaden. Etter hans vurdering, er det lite sannsynlig at noe er revet av inne i låret.

Lyskestrekk

I går kveld ble Ådne Søndrål undersøkt av fotballforbundets lege Lars Engebretsen på Toppidrettssenteret i Oslo. Han konkluderte med at Søndrål har pådratt seg lyskestrekk.

- Ådne fikk også mer medisiner, ble bedt om å ta det med ro i 48 timer og ise ned strekken tre-fire ganger daglig. I tillegg skal det tas en MR, som vil vise hvor omfattende skaden er. Tirsdag kveld får vi svar på om det er avrivninger eller ikke, sier landslagstrener Tom Erik Oxholm.

V-cupstart i fare

Kommende helg er det verdenscupåpning i Berlin. Nå er spørsmålet om det blir med eller uten Ådne Søndrål på startstreken.

- Det kan vi ikke svare på i dag. Slik det ligger an nå, står verdenscupåpningen i fare for Ådne. Vi reiser til Berlin tirsdag, mens Ådne høyst sannsynlig kommer etter. Avgjørelsen om han skal gå lørdagens 1500 meter eller ikke, blir kanskje ikke tatt før torsdag eller fredag, sier Tom Erik Oxholm.

- Verste skaden

Etter at Ådne Søndral hadde brutt 1500-meteren i går, beordret Oxholm straks full krisehjelp.

- Lyskestrekk er noe av den verste skaden en skøytesprinter kan få. Nå er det viktigste at Ådne blir helt kvitt skaden. Han har mange viktige oppgaver foran seg, ikke minst sprint-VM i Inzell i januar og OL i 2002, sier Tom Erik Oxholm.

Han mener Søndrål har hatt større problemer før, og alltid kommet tilbake.

- Det gjør han nå også. Sesongen er på ingen måte over. Men lyskestrekken kom ubeleilig. Ådne har nemlig aldri gått bedre på skøyter. En av de største utfordringene framover blir å beholde isfølelsen, sier Tom Erik Oxholm.

- Sliten i hodet

Norgesmesterskapet på Geithus hadde vart i fem timer og førti minutter før Ådne Søndrål omsider sto på startstreken. Han droppet de to 500-meterene tidligere på dagen, men var innstilt på å gå veldig fort på 1500.

Om grunnene til at han sto over den korteste distansen, sier Ådne:

- Jeg gikk fire løp forrige helg, og blir sliten i hodet av et så tett program. Dessuten betyr verdenscupen mer for norsk skøytesport enn at jeg går fort i et NM.

Selv er Ådne Søndrål optimist.

- Jeg har hatt veldig lite skader, og kommer alltid tilbake. Inntil videre får jeg ta betennelsesdempende medikamenter og leve i håpet, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

arne.thoresen@

dagbladet.no

LYSKESTREKK: Ådne Søndrål fikk en lyskestrekk i går, og lørdagens verdenscup-åpning står i fare. Her blir Søndrål undersøkt av landslagets fysioterapeut Klas Eliasson - sammen med landslagstrener Tom Erik Oxhilm.