Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skår i gleden da Norge slo Frankrike i VM-oppkjøringen

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen forlot isen med en skade.

SKADD: Norge slo Frankrike 5-1 i en VM-oppkjøringskamp fredag, men landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen forlot isen med en skade.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKADD: Norge slo Frankrike 5-1 i en VM-oppkjøringskamp fredag, men landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen forlot isen med en skade. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge slo Frankrike 5-1 i en VM-oppkjøringskamp fredag, men landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen forlot isen med en skade.

Andreas Martinsen sendte Norge i føringen etter 11.36 da han viste litt NHL-tøffhet med å sette pucken rett på mål. Han spilte i rekke med brødrene Ken André og Mathis Olimb.

Under fjorårets VM var Norge blant de dårligste lagene i både overtall og undertall. Det er deler av spillet som ofte avgjør jevne kamper.

- Vi har ikke trent noe spesielt på dette, men heldigvis får vi tre treninger når vi kommer til Moskva på onsdag, torsdag og fredag, sa Roy Johansen.

- Det viktigste med kampene mot Frankrike er å få inn tempoet inn i kroppen til alle spillerne.

Skade De norske spillerne fikk drillet litt på undertallet sitt mot Frankrike og viste til tider solid spill i egen sone. Bortsett fra en suser i tverrliggeren og at pucken danset på målstreken var det ikke så mange mulighetene de franske spillerne kom til foran Lars Haugen i det norske målet.

I midtperioden økte yngstebror Olimb på en retur fra et skudd fra Martinsens kølle. Denne rekken kan bli veldig god å ha for Norge i VM.

Et skår i gleden var at Tollefsen måtte gå haltende av isen med en mistenkelig skade i det venstre kneet. Tollefsens lederegenskaper og tøffhet er ikke lett å erstatte i en håndvending.

Redusering Norge økte til 3-0 på en flott spillevending. Thomas Valkvæ Olsen fant Martin Røymark med en pasning og Färjestad-spilleren nettet sikkert.

Frankrike reduserte da Sacha Treille relativt uhindret banket inn pucken i mål bak en sjanseløs Haugen.

På nok en god spillevending økte Valkvæ Olsen til 4-1 etter forarbeid fra Kristian Forsberg. Robin Dahlstrøm fastsatte sluttresultatet til 5-1 etter forarbeid av Mathias Trettenes.

- Vi drar til Moskva med 24-25 spillere og det er alltid vanskelig å vrake noen, sa Roy Johansen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart