Skårdal: - Vil merke tapet

Landslagssjef Atle Skårdal jobber med å holde humøret oppe i laget etter Kjetil André Aamodts skade.

- Alle lag ville merke tapet av en løper av Kjetils kaliber. Nå må vi håpe at noen tar ansvar og stiger ut av hans skygge, sier landslagssjef Atle Skårdal til NTB.

Han bidro selv til å holde Kjetil André Aamodts humør oppe da han i 19-tiden onsdag besøkte alpinstjernen på sykehuset i Innsbruck der Aamodt nettopp var blitt operert for ankelbrudd.

- Han var fortsatt litt svimmel etter operasjonen, men etter forholdene hadde han det bra. Vi snakket sammen bare et par minutter, og det han spurte om var om legen hadde sagt hvordan operasjonen gikk, sa Skårdal til NTB.

Landslagssjefen kunne fortelle Aamodt at legen forsikret at operasjonen hadde gått bra.

Åtte uker

- Legen har fortalt meg at bruddet trenger åtte uker rehabilitering. Det betyr at Kjetil kan spenne på seg skiene igjen om to måneder, sa Skårdal. Det betyr om lag ved juletider.

Han er mindre optimistisk når det gjelder et comeback i renn.

- Når han kan stå på ski, må han bygge opp styrken igjen i beinet. Jeg tror det er realistisk at han kan kjøre et par renn på slutten av sesongen, mener Skårdal.

Få skader

Legen har sagt til Skårdal at Aamodt kan bli på sykehuset i to til fire dager, avhengig av hvordan han føler seg.

- Kjetil er en løper som har vært svært lite skadd. Han ramler veldig sjelden under trening og i renn. Han hadde kyssesyken før OL i Albertville og har av og til ryggsmerter, men på grunn av sitt gode treningsgrunnlag har han hatt lite skader i karrieren, sa han.

- Denne skaden vil neppe ha noen betydning for Kjetils satsing mot OL i Torino. Det er kun et skjær i snøen for denne sesongen.

(NTB)