Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skari skviser Sorkmo

SOLDIER HOLLOW: Maj Helen «Maja» Sorkmo ble tatt ut til OL bare for å gå sprint. Nå taler mye for at hun blir skviset ut av laget til fordel for Bente Skari. - Jeg er tatt ut, og forbereder meg til å gå, sier Sorkmo til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men nå må hun kanskje belage seg på å være turist resten av OL. Bente Skari har den siste måneden siden prøve-VM sagt at hun ikke var kvalifisert til å gå sprint i OL. Landslagsledelsen har sagt det samme. Men etter Bentes gull har pipa fått en annen lyd.

- Laget har aldri vært tatt ut endelig. Det vi har sagt, er at folk må vise at de er i form, og vi vil vurdere det før vi tar ut laget, sier dametrener Svein Tore Samdal til Dagbladet.

Han forteller at Vibeke Skofterud, Anita Moen og Hilde G. Pedersen er sikre på laget.

- Det står mellom Bente og Maja om den siste plassen.

- Bør gå

Bentes Skaris trener, Dag Kaas, er knallhard på at Bente bør gå sprinten.

- Jeg mener hun er medaljekandidat, og så lenge Bente er 100 prosent innstilt på å gå, så bør hun starte, sier Kaas til Dagbladet.

Samdal nekter for at han er blitt presset av Olympiatoppen i uttaket. Etter det Dagbladet erfarer, har toppidrettssjef Bjørge Stensbøl uttrykt at Skari burde få gå sprinten til fordel for Sorkmo.

Skari-trener Kaas har også et nært forhold til Stensbøl, i kraft av sin jobb som konsulent for Olympiatoppen.

- Bente må prestere godt på jaktstarten i dag for å få gå sprinten. Deretter vil vi ha et testløp der vi vurderer løperne opp mot hverandre, så får vi vurdere hvem som er i best form, sier Samdal.

- Så det blir et rent amerikansk uttak?

- Nei, de skal ikke gå mot hverandre.

- Ikke trygg

Sorkmo virker lett opprørt over Samdals uttalelser.

- Jeg har hele tida vært klar over at jeg må dokumentere form, og det mener jeg at jeg har gjort. Men jeg føler meg ikke trygg om dagen, sier hun.

- Men du brøt 15 kilometeren?

- Ja, men det var en totalt dårlig dag. Dessuten skulle jeg egentlig ikke gå den distansen, men sa ja da jeg fikk forespørsel om det.

- Hvordan vil du reagere hvis du blir vraket?

- Det vil jeg ikke like. Jeg mener jeg har blitt tatt ut, og forbereder meg på å gå tirsdag. Jeg har kvalifisert meg gjennom to plasser på pallen i verdenscupen. Bente har hatt samme sjanse til å gjøre det samme, uten å greie det. Derfor er jeg innstilt på å gå, sier Maj Helen Sorkmo.

Maj Helen Sorkmo ble tatt ut til OL for å gå sprint. Nå vil flere skvise henne ut av det norske sprintlaget.
Hele Norges coronakart