Skari-spurt til 60.000 kroner

Tre hundre meter fra mål skjønte Bente Skari (28) at hun ville vinne sveitsiske Engelbergs klassiske sprintrenn. - Da jeg endelig tok teten i den siste bakken handlet det bare om å holde seg på beina, sier hun til Dagbladet.

Ledelsen i verdenscupen og drøye 60.000 norske kroner fulgte med på kjøpet da Bente Skari passerte målstreken. Uten at det spilte så veldig stor rolle i går kveld.

- Det viktigste for meg var at jeg gikk et godt skirenn, sier Bente Skari. - Det er det som betyr mest i oppkjøringa fram mot VM. Og derfor tenker jeg nesten ikke på verdenscupen i det hele tatt.

- Det er først etter VM at den blir virkelig interessant.

Hektet av

Verdens beste kvinnelige langrennsløper pr. dato gikk seg bedre og bedre i går kveld. I prologen ble hun bare nummer fire.

- Jeg ble hektet av i starten og det var ikke lett å gå videre. Men i prologen og på veien fram til finalen kom jeg på sisterunden alle gangene, sier Bente Skari.

Russiske Julia Tsjepalova (24), som ledet verdenscupen med 27 poeng foran gårsdagens renn, stilte ikke til start på den klassiske sprinten. Bente Skari vet ikke hvorfor.

Har muligheter

- Hun er jo her, så hun skal vel gå skøytesprinten, sier hun til Dagbladet.

Den går allerede i dag.

Og Bente Skaris forhåpninger?

- Med full klaff har jeg muligheter i skøyting også, sier hun.

- Det er ei lang løype med et par skikkelige bakker, så det er de beste løperne som vil gå fortest. Og jeg håper og tror på en plass i finalen.

- Klarer jeg det, vil jeg være fornøyd, sier Bente Skari.

<B>FULL KONSENTRASJON:</B> Bente Skari lå foran, og hun måtte bare konse på å holde seg på beina de siste meterne inn mot mål.