Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skarlund og Spinnangr slo OL-mesterne

Amerikanerne regnes for å være verdens beste sandvolleyballag.

PRESTASJON: Tarjei Skarlund (bildet) og Martin Spinnangr gjorde en av sine beste kamper på sandvolleyballbanen i Beijing.
Foto: Lars Kristian Aalgaard / SCANPIX
PRESTASJON: Tarjei Skarlund (bildet) og Martin Spinnangr gjorde en av sine beste kamper på sandvolleyballbanen i Beijing. Foto: Lars Kristian Aalgaard / SCANPIX Vis mer

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sto for en av sine største prestasjoner på sandvolleyballbanen da duoen slo de regjerende OL-mesterne i Grand Slam-turneringen i Beijing torsdag.

Skarlund/Spinnangr beseiret Todd Rogers/Phil Dalhausser fra USA 2-1. Amerikanerne tok OL-gull i Beijing for tre år siden og regnes for å være verdens beste lag.

I første kamp onsdag ble det tap mot nederlandske Nummerdor/Schuil, og få hadde derfor trodd det norske sandvolleyballparet skulle ha særlig store muligheter mot amerikanerne i neste kamp.

Rogers/Dalhausser vant første sett 21-14, men så fikk nordmennene hevet spillet sitt. De lå bakpå i annet sett, men utlignet til 17-17 og vant til slutt 21-17. I tredje sett vant Skarlund/Spinnangr 16-14 og tok dermed en imponerende seier.

I Grand Slam-turneringene spilles det puljespill, og det norske sandvolleyballparet står med én seier og ett tap. Senere torsdag møter de kineserne Lei/Liu.

(NTB)