STTRAFFES FOR FRAMGANG: Marianne Skarpnord liker dårlig at hun får bot for at hun ikke lenger spiller på Europatouren. Foto: AFP/KARIM SAHIB
STTRAFFES FOR FRAMGANG: Marianne Skarpnord liker dårlig at hun får bot for at hun ikke lenger spiller på Europatouren. Foto: AFP/KARIM SAHIBVis mer

Skarpnord får bot på 80 000

Fordi hun ikke forsvarer titlene sine.

|||Marianne Skarpnord (24) vant to titler på kvinnenes Europatour i fjorårets kanonsesong, og har i år tatt det naturlige steget videre til LPGA-touren i USA.

Dermed stiller hun ikke som tittelforsvarer i Sveits eller Italia.  Det straffer seg økonomisk, for Europatouren gir bot på 5000 euro, eller rundt 40 000 kroner til siste års vinner hvis de ikke stiller.

Skarpnord må altså ut med omtrent 80 000 kroner.

- Jeg har sendt flere mailer og sagt akkurat hva jeg mener om den boten, sier Skarpnord til Dagbladet.

Ifølge henne er det ingen som tar på seg «skylden», men det skal være tillitsvalgte spillere som har bestemt regelen.

- Det må være spillere som har grodd fast i Europa og aldri kommer til å reise til USA, sier Skarpnord. Hun sier regelen gjør at spillere med LPGA-touren som hjem ikke gidder å delta i Europa.

- Jeg skulle mer enn gjerne spilt turneringen i Sveits, den går på en fantastisk bane. Men jeg kan rett og slett ikke, sier hun.

Den helgen spiller hun Shoprite LPGA Classic i New Jersey. Skarpnord har så langt spilt inn snaut 85 000 kroner etter å ha klart cuten i to av fire turneringer på LPGA-touren denne sesongen.