STORSPILLER: Marianne Skarpnord storspiller i OL-golfen og ligger foreløpig på en delt førsteplass. Foto: Erik S. Lesser / EPA / NTB Scanpix  
STORSPILLER: Marianne Skarpnord storspiller i OL-golfen og ligger foreløpig på en delt førsteplass. Foto: Erik S. Lesser / EPA / NTB Scanpix  Vis mer

Skarpnord overgikk egne drømmer i OL-golfen: - Alt fløt

30-åringen storspilte og ledet lenge turneringen.

Marianne Skarpnord var blant de første som fullførte 2. runde på den olympiske golfbanen i Rio torsdag ettermiddag. Etter å ha avsluttet dagen med par på hull nummer 18, lyste eget navn mot henne øverst på resultattavla i bakgrunnen.

Hun ligger oppe på en knallsterk 5.-plass, mens Suzann Pettersen er nede på delt 28.-plass, to slag under par.

Kun én enkelt bogey og ikke mindre enn seks birdier ga en strålende runde på fem slag under par for Skarpnord. Sju under par totalt ga foreløpig ledelse, men mange hadde fortsatt igjen å fullføre runden.

Skarpnord har uansett skaffet seg et meget godt utgangspunkt foran siste halvdel av OL-turneringen. Ikke rart smilet og latteren satt løst hos 30-åringen.

– Det er faktisk ganske lenge siden jeg har hatt en dag på golfbanen der jeg føler alt blir satt sammen til en god runde. I går puttet jeg bra, men slo som en høne. Andre dager slår jeg bra, men putter dårlig. Det er en stund siden jeg følte at «i dag var det ganske ålreit», sa Skarpnord til NTB.

– Når skjedde det sist?

– Nei, så godt minne har jeg ikke, smilte sarpingen.

Fant tryggheten

Onsdag åpnet hun OL-turneringen to under par. Etter endt runde, og i kjølvannet av en matbit, brukte Skarpnord tid på drivingrangen for å korrigere feil.

– Vi trente en del i går for å finne tilbake til følelsen, og den fant vi egentlig ganske bra. Det samme gjorde vi før runden i dag. Når jeg da likevel smelte ballen i bunkeren på første hullet, var det bare å «gunne» på, lo Skarpnord, som tross problemene reddet par på åpningshullet.

Alt i alt følte sarpingen at hun spilte med en helt annen trygghet enn dagen før.

– Det er mye deiligere å spille når man er ganske sikker på at ballen vil gå rett fram, og du blir overrasket når den ikke gjør det, enn å bli overrasket når den går rett fram, sa Skarpnord.

Etter åpningsrunden sa det norske OL-håpet til NTB at de første ni hullene i OL-anlegget i Rio framsto klart enklere å gjøre en god score på enn de ni siste. Torsdag gikk hun likevel de siste ni ett slag bedre enn de første ni.

– Det er jeg overrasket over. Da jeg gjorde bogey på hull seks, tenkte jeg «det er jo her du skal gjøre scoren. Du skal ikke drive og gjøre bogey på et par tre-hull». Men jeg var tålmodig, kjempet bra og tok de sjansene som kom. Det bare fløt, fastslo 30-åringen.

FORNØYD: Marianne Skarpnord overrasket alt og alle - inkludert seg selv - torsdag.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
FORNØYD: Marianne Skarpnord overrasket alt og alle - inkludert seg selv - torsdag.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Mindre stress

Flyten ga seg utslag i en lang rekke birdiemuligheter. Flere av dem utnyttet hun godt. Samtidig kunne scoren lett vært enda bedre. Både på hull nummer 15 og 18 hadde Skarpnord millimeterne mot seg og måtte tåle par framfor nye birdier.

– Jeg satte vel ikke like mange putter i dag som i går, men da var det til gjengjeld mange putter som var for par. Det slapp jeg heldigvis å stresse for mye med i dag. Sånn sett var det mye mer behagelig golf i dag enn i går, fastslo hun.

Sju slag under par etter halvspilt turnering sender 30-åringen rett inn i medaljekampen i Rio. Skarpnord prøver imidlertid å tenke minst mulig på den biten. På spørsmål fra NTB om hva hun tenker om de rundene som gjenstår, svarer hun:

– De har jeg ikke begynt å tenke på ennå, men jeg skal prøve å gjøre som jeg har gjort disse to dagene. Ta ett slag om gangen og prøve å unngå å legge press på meg selv.

– Er du flink til det?

– Jeg synes i hvert fall jeg var flink til å snu det i går, fra å være nervøs i begynnelsen. I dag var jeg ikke nervøs i det hele tatt, men vi får nok ta et lite møte om det i kveld, smilte Skarpnord.

– Hadde du drømt om et utgangspunkt som dette foran avslutningen?

– Nei, absolutt ikke. Jeg hadde tatt dette hver eneste uke!

(NTB)