Skarsfjord: - Når vi spiller som i dag, da ser det ikke ut i måneskinn

Brann pepet av banen i Bergen.

Brann - Haugesund 0-1 (0-0):

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Det ble ingen underholdende kamp i Bergen da Brann møtte Haugesund i kveld.

Etter en førsteomgang der vi ikke registrerte én målsjanse, ble hjemmelaget pepet av banen.

- Det var helt fortjent med pipekonsert. Vi må bare beklage for alle som har møtt fram. Det vi presterte i dag holder ikke mål. Det var forferdelig dårlig, sa Erik Huseklepp til TV 2 etter kampen.

- Vi presterer dårlig. Vi gjør dårlige valg og har dårlige bevegelser. Når vi spiller som i dag, da ser det ikke ut i måneskinn, var beskjeden fra Brann-trener Rune Skarsfjord.

Savnet toppscoreren Selv om Brann hadde spillemessig overtak de første 45 minuttene, så virket hjemmelaget utrolig daffe denne fredagskvelden. Begge lag spilte mer bakover på banen, enn framover, og feilpasningene florerte.

Brann savnet nok sin toppscorer Pusic på topp. Når Erik Huseklepp er ute av form, har ikke Brann noe som ligner et angrep.

Vått, kaldt og kjedelig Andre halvdel ble lik den første. Underholdningsverdien var lav, og lagene spilte seg ikke til mer enn to-tre halvsjanser hver. Lenge så det ut til å bli en «typisk 0-0 kamp», men i det 76. minutt kviknet bortelaget til.

Christian Gytkjær hadde vært anonym hele kampen, men Joakim Våge Nilsen fikk åpnet opp et vaklende Brann-forsvar med en fin stikkball, og der var Gytkjær frempå og satte ballen til side for en sjanseløs Brann-keeper.

- Det var en fin dag på jobben. Det er klart det var viktig i bronsekampen, men også for selvtilliten, sier Gytkjær til TV 2.

LOS PÅ BRONSE: Christian Gytkjær sto for kampens eneste scoring i Bergen. Dermed er Haugesund á poeng med Viking forut for Rogalands-derbyet i morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LOS PÅ BRONSE: Christian Gytkjær sto for kampens eneste scoring i Bergen. Dermed er Haugesund á poeng med Viking forut for Rogalands-derbyet i morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Brann hadde et bra press de siste minuttene av kampen, men ble aldri farlige.

Stolt Grindhaug FK Haugesund har god los på tredjeplassen. Men spillemessig var det lite som viste at haugesunderne er et topplag.

Det kan de to andre bronseplass-kandidatene, Viking og Aalesund, være fornøyd med. Likevel var Jostein Grindhaug godt tilfreds etter kampen.

- Det har vært noen tunge uker for oss nå, og måten vi løser det på i dag er jeg ekstremt fornøyd med.Jeg er stolt av gutta, sier han til TV 2.

Det blir færre og færre tilskuere på Brann stadion denne høsten. Brann-spillerne virket sure og tiltaksløse mot FK Haugesund. Det er aldri moro å se på.

Etter denne kampen kommer det neppe flere ved neste korsvei.