Skarsfjord advarer mot blåmandager

Ber Brann-fansen beholde fatningen etter RBK-triumfen.

MANER TIL EDRUELIGHET: Rune Skarsfjord sier at Brann-fansen må venne seg til et Brann-lag som kommer til å svinge i prestasjonene. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.
MANER TIL EDRUELIGHET: Rune Skarsfjord sier at Brann-fansen må venne seg til et Brann-lag som kommer til å svinge i prestasjonene. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Brann - Rosenborg 2-1

På Brann Stadion i går var det tidvis svært vanskelig å se at det ene laget gikk ubeseiret gjennom Tippeligaen i fjor, mens det andre kun vant åtte av sine tredve seriekamper.

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen kunne de fleste konstatere at Rosenborg hadde hatt ballen mest, men at Brann vant bataljen fortjent.

Brann-trener Rune Skarsfjord vet hvor kort det er mellom himmel og helvete i Bergen.

Han advarer bergenserne mot å skru opp forventningene etter seier mot selveste RBK i serieåpningen.

- Sesongen er lang. Jeg er altfor erfaren til å ta av etter én seier mot RBK i første serierunde, sier Skarsfjord, og legger til:

- Vi vet hvor gode vi kan være, men det vil garantert komme noen blåmandager.

Vil variere Sentral i gårsdagens seier var Kim Ojo.

Brann-spissen, som kom gratis fra Nybergsund før sesongen, arbeidet steinhardt, scoret, assisterte og hadde to tverliggerskudd.

- Han var veldig god. Jeg tror RBK-forsvaret synes han var ekkel å spille mot. Han var litt i rykk og napp i Adeccoligaen, men nå har han gradvis begynt å stabilisere seg mer, sier Skarsfjord, som likevel advarer mot å tro at 22-åringen kan bli en ny Erik Huseklepp med det første.

- Ojo kommer til å svinge i prestasjonene. Han vet det, og jeg vet det. Og variere vil også resten av laget gjøre.

Selv rettet spissen en takk mot høyere makter etter drømmedebuten.

- Jeg er så takknemlig overfor Gud, lagkameratene, fansen og trenerne. Det føles fantastisk, sier han.

Styrket samhold Etter kampen i går trakk flere fra bergensklubben fram den gode stemningen som er i laget, tross at klubben er nederlagsdømt av de fleste sportsredaksjonene i landet.

Brann-spillerne bedyrer at den negative omtalen ikke trenger inn under huden på dem.

Istedet har den funnet veien opp på garderobeveggen.

- Det er avisene som skriver sånt, og spillerne tenker ikke så mye på det. Vi er en veldig god gjeng som jobber for hverandre, sier Bjørnar Holmvik.

- Vi har brukt masse tid på samhold. Det var en kompisgjeng som spilte mot RBK, og det får man mye kraft av, sier Skarsfjord.

Generasjonsskifte i Bergen
For Brann har kontinuitetsbærere som Petter Vaagan Moen, Erik Huseklepp, Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli forsvunnet fra klubben.

Hos trønderne har Steffen Iversen, Anthony Annan og Vadim Demdiov, alle nøkkelspillere fra fjorårets gullsesong, forlatt Lerkendal.

I går spilte kun én av spillerne som var en del av Brann-laget som tok gull i 2007. Det var Håkon Opdal.

- Brann er inne i et generasjonsskifte. Vi bygger ned økonomien, mens Rosenborg bygger et gullag. Når denne kampen skal analyseres kommer vi til å finne massevis vi kan være veldig fornøyd med, men vi tar det med stor ro at vi slo dem, gjentar Skarsfjord.

SENTRAL: Kim Ojo plaget RBK-forsvaret i 94 minutter i går. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT.
SENTRAL: Kim Ojo plaget RBK-forsvaret i 94 minutter i går. Foto: Astrid M. Nordhaug / DIGITALSPORT. Vis mer