TIL SOMMEREN: Brann-ledelsen hevder spillerne er fornøyde med å ha Rune Skarsfjord som sjef fram til sommerpausen. Her etter tapet for Hønefoss i går.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TIL SOMMEREN: Brann-ledelsen hevder spillerne er fornøyde med å ha Rune Skarsfjord som sjef fram til sommerpausen. Her etter tapet for Hønefoss i går. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Skarsfjord blir Brann-trener fram til sommerpausen

Klubben serverte supporterne status på allmøte i ettermiddag.

||| (Dagbladet): I ettermiddag inviterte Brann-ledelsen til allmøte i Bergen, der de informerte klubbens supportere og media om Branns situasjon etter Steinar Nilsens exit i helga.

Først og fremst handlet møtet om økonomi, men mot slutten fikk supporterne stille spørsmål til fungerende daglig leder, Lars Moldestad, som blant annet kommenterte BAs helsvarte forside i dag på denne måten, henvendt til de Brann-trofaste:

- Snart er det bare dere som ikke må gå.

Moldestad sier også at spillerne tørket tårer etter gårsdagens ydmyke tap for Hønefoss.

- Det er ikke en kjeft i denne organisasjonen her som ikke har skjønt alvoret, sier han, ifølge BA.

Pepret med spørsmål
Supporterne fikk luftet mye av sin misnøye med tingenes tilstand i Bergen, og fikk svar på det meste de spurte om.

Lars Moldestad bekrefter at klubben ser etter både sportslig og daglig leder i forbindelse med trenerjakten, og vil ta mange med på råd.

- Den kompetansen skal ikke bare ligge i styret. Deres avgjørelse skal være basert på en grundig reasearch og samtale med supportere og investorer, sier Moldestad.

Flere supportere kom også med krass kritikk av avgjørelser som har blitt tatt.

- Den største feilen Steinar Nilsen gjorde i Brann, var å gi Opdal kapteinsbindet, sa for eksempel en supporter, ifølge BA til applaus fra salen.

Det ville ikke Lars Moldestad svare på.

Kritikk fikk også klubbens innkjøpspolitikk, da en publikummer hevdet Brann er kompetanseløse på overgangsmarkedet.

Da grep tidligere sportssjef Roald Bruun-Hanssen inn.

- Nå bærer dette galt av sted. Nå snakker vi om ting det er veldig lite kompetanse om i miljøet her. Det kommer påstander som er umulig å motbevise. Vi hadde som en av de få klubbene i Norge en speider ansatt i ett år. Han gjorde en fantastisk jobb med å kartlegge og skaffe oss oversikt over potensielle spillere, sa Bruun-Hanssen.

To ting er uansett klart etter kveldens samling: Rune Skarsfjord fortsetter som trener fram til sommerpausen, og Brann-ledelsen mener de har økonomien under kontroll.

Kan kutte mer Brann-økonomiavdelingens egne tall viser et konsernresultat på minus 6,3 millioner kroner, mot minus 2,9 millioner kroner i budsjettet, men på grunn av en skattefordel i Brann Stadion AS går klubben mot et bedre økonomisk resultat enn budsjettert.

Dersom inntektene for resten av året på billetter og marked blir som forventet, vil Brann derfor ende opp med 0,7 millioner i overskudd i stedet for et budsjettert underskudd på 2,9 millioner.

MÅTTE SVARE: Daglig leder i Brann Lars Moldestad.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
MÅTTE SVARE: Daglig leder i Brann Lars Moldestad. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Vi er i forkant, sier fungerende daglig leder Lars Moldestad, og hevder Brann nå har kontroll på økonomien.

I Branns budsjett ligger et tilskuersnitt på 14000. Moldestad innrømmer at det kan være for høyt, men sier også at klubben har mulighet til å gjøre flere kutt dersom inntektsprognosene er for optimistiske.

Brann ligger an til lavere inntekter på billetter enn budsjettert, og snittet så langt denne sesongen er 13500 tilskuere. Penger fra cupdeltakelse blir det heller ikke denne sesongen, og med dårlig tabellplassering per i dag vil det også kunne bli lavere inntekter fra Medieavtalen.

- Lavere tilskuertall henger sammen med dårlige resultater, sier Lars Moldestad.

Branns tall viser også at klubben måtte ta et kostnadsavvik på 600 000 kroner i uforutsette utgifter til snørydding på Stadion før sesongstart.

Skarsfjord fram til sommeren
På dagens allmøte ble det altså også klart at Rune Skarsfjord vil lede laget fram til sommerpausen.

- Skarsfjord skal lede laget frem til Aalesund-kampen. Det mener vi er det riktige, fordi vi trenger tid. Vi må ha det klart innen spillerne kommer tilbake på trening 20. juni, sier Lars Moldestad.

- Jo fortere vi får en ny trener, jo bedre. Samtidig må vi erkjenne at valget vi skal gjøre, skal vi leve med. Det er viktig at vi gjør den jobben godt, sier Moldestad.

Moldestad vil ikke bekrefte eller avvise at Skarsfjord kan fortsette, men vil heller ikke nevne noen andre navn som Brann kan ha på blokka.

- Rune Skarsfjord sitter fortsatt i klubben som hjelpetrener. Han har suverene kvaliteter, både som trener og mellommenneske. Spillerne hadde ingen problemer med at Skarsfjord ledet spillerne mot Hønefoss, eller at han skal lede klubben frem mot Aalesund-kampen. Spillerne var happy, det er det viktigste, sier den daglige lederen.

DYR SNØMÅKING: Brann ble tatt på senga av at det måtte fjernes så mye snø i våres.

Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
DYR SNØMÅKING: Brann ble tatt på senga av at det måtte fjernes så mye snø i våres. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer