FERDIG I KLUBBEN: Brann-trener Rune Skarsfjord leder ikke laget i neste seriekamp.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FERDIG I KLUBBEN: Brann-trener Rune Skarsfjord leder ikke laget i neste seriekamp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Skarsfjord er ferdig i Brann

Det bekrefter klubben.

• Les også Skarsfjords egen pressemelding om hvorfor han går nå.

(Dagbladet): Brann-trener Rune Skarsfjord (43) er ferdig i klubben. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

Skarsfjord leder ikke laget i serieavslutningen mot Tromsø søndag.

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen overtar som sjef resten av sesongen. Brann ligger på 8. plass i Tippeligaen og har sju kamper uten seier. Ifølge klubben selv er det Skarsfjord som har informert klubbens styre om at han ønsker å gi seg.

SVAKE RESULTATER: Branns trener Rune Skarsfjord gir seg i klubben. Laget har sju kamper uten seier i Tippeligaen.
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SVAKE RESULTATER: Branns trener Rune Skarsfjord gir seg i klubben. Laget har sju kamper uten seier i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Det er både overraskende og ikke overraskende, sier C More-kommentator Kenneth Fredheim til Dagbladet.

- Han signerte jo ny kontrakt i sommer og da må både han og klubben trodd at han var rett mann. Bergen er helt ulikt andre steder i Norge. Det lokale trykket blir så stort da lokalavisen krever avgang på forsida og supporterne vender deg ryggen. Da blir det trolig for vanskelig å fortsette, sier Fredheim.

- Spillerne ga blaffen Fredheim mener også spillergruppa må ta ansvar for svake resultater i høst.

- Folk som trodde at Brann var gode for gull før sesongen tar helt feil. Stallen er langt unna å være god nok. Brann var gode på hjemmebane i store deler av sesongen og det er et lite mysterium hvorfor de er så dårlig borte, sier Fredheim.

- Etter svake resultater må noen ta skylda. Spillerne må ta skyld og trenerne må ta skyld. Det som har skjedd i Brann de siste ukene er skremmende. Jeg var selv på plass i Bergen da laget møtte Hønefoss, og da så det ut som en spillergruppe som ga blaffen. Spillerne slipper altfor lett unna, sier Fredheim.

Skarsfjords valg Supporterklubben Bataljonen opplyser til Dagbladet at de har vært i dialog med både Brann og klubbens samarbeidspartnerne før Skarsfjords avgang.

- Uavhengig av hva vi måtte mene om Rune Skarsfjord er nok dette en heldig avgjørelse for klubben. Han viser at han setter klubben framfor seg selv i en kritisk og fastlåst situasjon for klubben og dens støttespillere. Nå må vi se framover og være med å bygge opp klubben på nytt, skriver Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen i en sms til Dagbladet.

Styret i Brann gir følgende uttalelse:

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon.»

Ny kontrakt i sommer Skarsfjord kom til Brann som assistenttrener for Steinar Nilsen før 2009-sesongen, og overtok som hovedtrener sommeren 2010.

Han signerte en ny kontrakt med Brann så sent som i sommer. En avtale som strakk seg ut 2016. Flere rundt klubben, spesielt supportere, reagerte på kontraktsforlengelsen og kom med negative bannere på den påfølgende hjemmekampen. Det var Branns rike onkel, Trond Mohn, som spyttet penger inn i klubben og som bidro til at kontrakten ble forlenget.