Skarsfjord får all sportslig makt i Brann

Presenterte nytt sportslig apparat i dag.

HELT SJEF: Rune Skarsfjord får fullt sportslig ansvar i Brann. Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
HELT SJEF: Rune Skarsfjord får fullt sportslig ansvar i Brann. Foto: Marius Torgersrud, ScanpixVis mer

Brann-trener Rune Skarsfjord vil ha all sportslig makt i klubben.

Dette ble klart da Skarsfjord presenterte sitt nye sportslige apparatet i dag.

Odd Einar Fossum har vært utviklingssjef i Brann og assistent på kvinnelandslaget. Han går inn i en fulltidsstilling som sportslig koordinator. Arbeidsoppgavene vil bestå av analyse av A-laget, spillerkontakt og administrativt arbeid knyttet til sport. Skarsfjord vil ha det øverste ansvaret.

Tirsdag ble det klart at Skarsfjords tidligere assistent i Haugesund, Kenneth Mikkelsen, er ansatt i klubben. I Brann blir han toppspillerutvikler som skal ha ansvaret for å lose unge spillere gjennom overgangen fra Brann 2.-lag og inn på A-laget. Patrik Hansson fortsetter som assistenttrener, Dan Riisnes er også keepertrener kommende sesong.

- Utgangspunktet har vært å få mest mulig ut av de trenerressursene vi har i klubben. Det tror jeg vi klarer med denne modellen. Her er det masse kompetanse og motiverte trenere i alle ledd. Så er jeg også glad for at vi har fått anledning til å hente inn Kenneth Mikkelsen utenfra. Han blir en ressurs både på spillerutvikling og fysisk trening, sa Brann-treneren.

- NFF krever at vi ansetter en toppspillerutvikler. Kenneth er veldig flink og har lang erfaring med unge spillere. Jeg kjenner ham godt, men dette handler ikke om at jeg ansetter en kompis. Fotballforbundet bestemmer at vi må ha det sånn. Jeg ville ikke blitt sur om vi ansatte en annen person i den stillingen, sa Skarsfjord.

(NTB)