Skarsfjord på livstid i TIL

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no) Tromsøs suksesstrener Terje Skarsfjord (58) har skrevet under ny ettårskontrakt og blir samtidig lovet en framtid i klubben fram til pensjonsalderen.

Skarsfjords tidligere kontrakt går ut etter kommende sesong. I dag bekreftet både han og TIL at han har undertegnet et ny ettårskontrakt.

Skarsfjord har også opsjon på ytterligere ett år før han trolig går over i en annen rolle hos TIL fra 2004.

- Når Terje slutter som hovedtrener vil vi gjerne ha ham på Alfheim. Som talentutviker eller hva som helst, sier TIL-leder Gunnar Wilhelmsen til Dagbladet.no.

Sjøl er Skarsfjord nesten rørt over TILs vilje til å beholde ham i klubben.

- Jeg er veldig glad for at jeg har et sikkerhetsnett i TIL. Men det er ikke 100 prosent at jeg benytter meg av det, sier han.

Skarsfjord er en av fem Uefa-lisensiette trenere i Norge. Men det betyr ikke at han har noen trenerambisjoner utenfor TIL.

- Jeg har ikke noe mål om å komme meg ut i Europa, sier 59-åringen og avviser at det er alderen som hindrer ham.

- Overhodet ikke noe problem. Mange topptrenere ute i Europa er atskillig eldre enn meg, sier Skarsfjord og trekker spøkefullt en annen litt eldre herre lenger sør i landet.

- Nils Arne (Eggen) er minst et halvt år eldre enn meg, fleiper han.

Det er ikke tilfeldig at TIL vil beholde Skarsfjord. Han kom til klubben i 1996 og vant cupmesterskapet. Etter to års pause kom han tilbake før 1999-sesongen. Siden har han løftet klubben til sjetteplass i 1999 og fjerdeplass sist sesong.

Når 2001-sesongen starter sikter Tromsø trolig enda høyere.

- Det bør ikke vært noen umulighet å ta medalje, men vi har ikke evaluert noe mål for sesongen ennå.