Skarstein avsluttet VM med bronse - Norges sjuende medalje

Birgit Skarstein avsluttet para-VM på ski ved å ta sin annen individuelle medalje med bronse på mellomdistanse.

TOK BRONSE: Birgit Skarstein tok bronse i Paralympics-VM. Tyske Andrea Eskau (til venstre) tok sølv, mens Oksana Masters (midten) fra USA vant. Foto: Norges Skiforbund
TOK BRONSE: Birgit Skarstein tok bronse i Paralympics-VM. Tyske Andrea Eskau (til venstre) tok sølv, mens Oksana Masters (midten) fra USA vant. Foto: Norges Skiforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed endte mesterskapet i tyske Finsterau med sju norske medaljer: To sølv og fem bronse. Det er bedre enn målsettingen, selv om gullet manglet.

– Vi brøytet over målsettingen om stafettmedalje og en individuell medalje, sier landslagstrener Lars Berger.

– Vi tok sju medaljer, og omtrent alle i den norske troppen har med seg medalje i bagasjen hjem. Det kaller vi suksess, og vi er veldig fornøyde.

I langrenn tok Skarstein sølv i sittende langdistanse og bronse i sittende mellomdistanse. Trygve Steinar Toskedal Larsen tok bronse i sittende sprint. Eirik Bye tok bronse i langdistanse for svaksynte, mens det ble sølv i åpen stafett til Håkon Olsrud, Eirik Bye og Nils-Erik Ulset.

I skiskyting ble det bronse til Trygve Toskedal Larsen i sittende normaldistanse og til Nils-Erik Ulset i stående normaldistanse.

– Nå er vi gira på å gjøre en enda bedre jobb fram mot Paralympics i Pyeongchang neste år. Kanskje greier vi å oppnå noe av det samme, eller kanskje gjør vi det enda bedre der, sier Berger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer