Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skarstein avsluttet VM med bronse - Norges sjuende medalje

Birgit Skarstein avsluttet para-VM på ski ved å ta sin annen individuelle medalje med bronse på mellomdistanse.

TOK BRONSE: Birgit Skarstein tok bronse i Paralympics-VM. Tyske Andrea Eskau (til venstre) tok sølv, mens Oksana Masters (midten) fra USA vant. Foto: Norges Skiforbund
TOK BRONSE: Birgit Skarstein tok bronse i Paralympics-VM. Tyske Andrea Eskau (til venstre) tok sølv, mens Oksana Masters (midten) fra USA vant. Foto: Norges Skiforbund Vis mer

Dermed endte mesterskapet i tyske Finsterau med sju norske medaljer: To sølv og fem bronse. Det er bedre enn målsettingen, selv om gullet manglet.

– Vi brøytet over målsettingen om stafettmedalje og en individuell medalje, sier landslagstrener Lars Berger.

– Vi tok sju medaljer, og omtrent alle i den norske troppen har med seg medalje i bagasjen hjem. Det kaller vi suksess, og vi er veldig fornøyde.

I langrenn tok Skarstein sølv i sittende langdistanse og bronse i sittende mellomdistanse. Trygve Steinar Toskedal Larsen tok bronse i sittende sprint. Eirik Bye tok bronse i langdistanse for svaksynte, mens det ble sølv i åpen stafett til Håkon Olsrud, Eirik Bye og Nils-Erik Ulset.

I skiskyting ble det bronse til Trygve Toskedal Larsen i sittende normaldistanse og til Nils-Erik Ulset i stående normaldistanse.

– Nå er vi gira på å gjøre en enda bedre jobb fram mot Paralympics i Pyeongchang neste år. Kanskje greier vi å oppnå noe av det samme, eller kanskje gjør vi det enda bedre der, sier Berger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media