Birgit Skarstein nominert til Folkets idrettspris 2017

Skarstein briljerer både til lands og til vanns

I år tok Birgit Skarstein VM-medaljer i både roing og på ski. Nå ser hun mot vinter-OL i Pyeongchang - og sommer-OL i Tokyo i 2020.

GULL I SARASOTA: Birgit Skarstein tok VM-gull i roing i Sarasota, USA. Her under trening på Bogstadvannet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL I SARASOTA: Birgit Skarstein tok VM-gull i roing i Sarasota, USA. Her under trening på Bogstadvannet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Synes du Birgit Skarstein fortjener Folkets Idrettspris 2017? Gi din stemme nederst i saken.

(Dagbladet): Idrettsåret 2017 har vært et fantastisk år for Para-utøver Birgit Skarstein (28).

Under Para-VM på ski i tyske Finsterau tok hun sølv på langdistanse og bronse på mellomdistanse. Drømmen var å følge opp med medalje under ro-VM i Sarasota, USA.

Der tok hun gull i singlesculler, og dermed fikk hun revansje etter å ha havnet på den kjipe fjerdeplassen under OL i Rio.

- Det gikk veldig, veldig bra. For meg er det en bekreftelse på at jeg ikke var helt ute å kjøre i fjor heller. Jeg har endevendt alt, jeg har gått gjennom alt både teknisk, taktisk og fysisk for å se hva jeg må endre for å lykkes i Tokyo, sa Skarstein til Dagbladet etter seieren.

- Små marginer

Tokyo arrangerer sommer-OL i 2020, men først kommer vinter-OL.

Dit drar Skarstein med en splitter ny kjelke. Den er 2,8 kilo lettere enn hennes forrige, spesialtilpasset til henne, og laget av karbon.

- Kjelken har ikke samsvart med det som har vært marginene. Vi jobber med så små marginer på så mange områder, men så har kjelken vært så dårlig i forhold til konkurrentene. Det har vært mye å hente der, sa Skarstein til Dagbladet i oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer