VERDENSREKORD: Birgit Skarstein fikk en drømmestart på rosesongen. Foto: Norges Roforbund
VERDENSREKORD: Birgit Skarstein fikk en drømmestart på rosesongen. Foto: Norges RoforbundVis mer

Birgit Skarstein med ny verdensrekord i roing

Skarstein satte ny verdensrekord med fabelaktig prestasjon

Pará-roer Birgit Skarstein åpnet sesongen med å sette ny verdensrekord under et stevne i Beograd fredag.

29-åringen rodde inn på tiden 10.47,86 på 2000 meter i Serbia, over to sekunder raskere enn verdensrekorden hun satte i Poznan i fjor.

- Jeg visste at tiden var rundt verdensrekord da jeg kom over målstreken, men jeg trodde først at det akkurat ikke gikk. Etter løpet rodde jeg rett i utroingsbanen for å få vasket ut for å være klar til finalen i morgen, og fikk først vite det en halv time senere da trener Johan Flodin møtte meg på brygga, forteller Skarstein.

- Det var deilig! Det er godt å vite at vi har gjort mye riktig i vinter, og at vi har en så sterk inngang til sesongen. Johan mente også at det var en godkjent start på verdenscupen.

Det ble tidligere denne uken kjent da uttaket til det paralympiske landslaget i langrenn kom at Skarstein fortsetter satsingen også på ski. Hun var lenge usikker på om hun ville kunne fortsette å satse både sommer og vinter, og har brukt våren til å vurdere mulighetene.

Paralympics i Pyeongchang ble en nedtur for trønderen, mens sesongen totalt sett var hennes karrierebeste med både individuell seier og verdenscupseier sammenlagt.

- Jeg er sportslig motivert for å kjøre dobbelt løp med to idretter, og ser at jeg blir en bedre utøver av å kombinere. Det har vært krevende å få logistikken til å gå opp på vinterstid, men nå har vi funnet en løsning som vil gjøre det lettere praktisk å satse videre også der, og det er jeg veldig glad for, uttalte Skarstein da.