Skarstein tildelt Egerbergs Ærespris

Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris.

HEDRET: Birgit Skarstein. Foto: Geir Owe Fredheim / NIF
HEDRET: Birgit Skarstein. Foto: Geir Owe Fredheim / NIFVis mer

Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde trekkes også fram i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

- Birgit Skarstein oppfyller alle krav som stilles for å bli tildelt Egebergs Ærespris. Hun er verdensmester i sin hovedidrett, og på høyt internasjonalt nivå også i sin sidegren. Hun har ikke bare oppnådd sine resultater innen rimelig tid, men i samme år. Og prestasjonene er i både sommer- og vinteridrett. Også kravet om at vinneren skal være et forbilde, oppfyller Birgit på en prisverdig måte, både som idrettsutøver og medmenneske, heter det i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.

Egerbergs Ærespris kan gis til «utøvere som har vist internasjonale topplasseringer i én idrett og samtidig viser høyt nasjonalt nivå i minst en annen idrett innenfor en rimelig tidsperiode».

Det er også et viktig kriterium at man er en god rollemodell.

Skarstein har blant annet vunnet verdenscupen i sittende langrenn og har fire individuelle VM-medaljer. Hun ble kåret til årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen både i 2018 og 2019.