Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skarstein tok karrierens første seier på mellomdistanse

- Det var tøft.

TIL TOPPS: Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag. Her er hun fra Paralympics i Sotsji i 2014. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag. Her er hun fra Paralympics i Sotsji i 2014. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag.

På 5 kilometeren vant den norske jenta 6,8 sekunder foran russiske Marta Zainullina, mens det var ytterligere 3,2 sekunder ned til Irina Guliajeva.

- Det var tøft, etter en litt røff start, men jeg fokuserte bare på å jobbe bra og dra igjennom takene og gjøre det jeg skulle, sier Skarstein som legger til at hun var svært fornøyd med skiene underveis.

Skarstein har etter seieren 460 poeng, 40 poeng bak verdenscupleder, Oksana Masters. Sistnevnte deltok ikke i Vuokatti. Dermed er den norske jenta i posisjon til å kunne vinne verdenscupen sammenlagt.

- Det er tett mellom utøverne, så jeg må gå gode løp også de neste dagene om det skal gå, men jeg ser at det er innenfor rekkevidde. Det hadde vært veldig gøy sier hun.

Utfordringer med transport førte til at Skarstein ankom stadion i knappeste laget før løpet. Første startende var allerede godt i gang med løpet da et norske håpet entret startområdet.

- Jeg så klokka telle veldig fort ned da vi nærmet oss, og jeg må innrømme at det ikke var noen særlig god følelse. Jeg var så rask jeg kunne, og da jeg hørte klokken telle ned for min start staket jeg alt jeg hadde mot startsporet for å ikke havne bakpå, sier den norske vinneren.

Håkon Olsrud og Eirik Bye, med guide Arvid Nelson, gikk inn til en femteplass, Nils-Erik Ulset til en sjuendeplass og Trygve Toskedal Larsen ble klokket inn til en niendeplass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!