Skarstein tok karrierens første seier på mellomdistanse

- Det var tøft.

TIL TOPPS: Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag. Her er hun fra Paralympics i Sotsji i 2014. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag. Her er hun fra Paralympics i Sotsji i 2014. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Birgit Skarstein staket seg inn til karrierens første seier på mellomdistansen i finske Vuokatti tirsdag.

På 5 kilometeren vant den norske jenta 6,8 sekunder foran russiske Marta Zainullina, mens det var ytterligere 3,2 sekunder ned til Irina Guliajeva.

- Det var tøft, etter en litt røff start, men jeg fokuserte bare på å jobbe bra og dra igjennom takene og gjøre det jeg skulle, sier Skarstein som legger til at hun var svært fornøyd med skiene underveis.

Skarstein har etter seieren 460 poeng, 40 poeng bak verdenscupleder, Oksana Masters. Sistnevnte deltok ikke i Vuokatti. Dermed er den norske jenta i posisjon til å kunne vinne verdenscupen sammenlagt.

- Det er tett mellom utøverne, så jeg må gå gode løp også de neste dagene om det skal gå, men jeg ser at det er innenfor rekkevidde. Det hadde vært veldig gøy sier hun.

Utfordringer med transport førte til at Skarstein ankom stadion i knappeste laget før løpet. Første startende var allerede godt i gang med løpet da et norske håpet entret startområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer