Paralympics:

Skarstein utenfor pallen: - Akkurat nå er det bare vondt

Fjerdeplass i singlesculler i Rio.

I FINALEN: Birgit Skarstein. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
I FINALEN: Birgit Skarstein. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO/OSLO(Dagbladet): Roeren Birgit Skarstein (27) tok fjerdeplass i singlesculler i Rio. Dermed røk håpet om medalje i Paralympics.

- Jeg fikk en bra start og kom bra ut. Jeg mistet litt fart etter hvert. Sånn er det av og til. Jeg gjorde så bra jeg kunne. I dag var jeg ikke bedre enn fjerdeplass og det er jo egentlig en bra plassering. Selv om jeg hadde et håp om medalje, sier Skarstein til NRK rett etter løpet.

- Akkurat nå er det bare vondt. Fysisk. Jeg jobbet for medalje, men det er marginer som kan bli bedre. Det må klaffe for å ta medalje, sier Skarstein.

Artikkelen oppdateres.

- Motivert

Rachel Morris fra Storbritannia tok gullet. Det er bare fire år siden Birgit Skarstein begynte med roing på toppnivå. I 2014 ble hun verdensmester i sin klasse.

- Det er en litt sur fjerdeplass. Denne kommer hun til å huske resten av livet. Hun ga jernet og dette vil motivere henne framover, sier Paralympics-sjef Cato Zahl Pedersen til NRK.

Etter en skuffende kvalik og et overbevisende oppsamlingsheat - ventet finaleheatet på 1000 meter singlesculler. Det er heatet roeren har ventet på, drømt om og ofret alt de fire siste åra for å komme dit.

Gulldrøm

Teamet drømte om gull, og selv om Skarstein var i overkant av fem sekunder bak tidene til kinesiske Lili Wang og israelske Moran Samuel fredag - forklarte hun selv at hun hadde tro på medalje:

- Jeg er spent. Jeg tror det blir knallbra. Det er tett i toppen og marginene må være på min side, sa Skarstein før finalen.

Disse var i finalen: Liudmila Vauchok, Birgit Skarstein, Lili Wang, Rachel Morris, Moran Samuel og Claudia Santos.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer