I FINALEN: Birgit Skarstein. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
<div><br></div>
I FINALEN: Birgit Skarstein. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer

Paralympics:

Skarstein utenfor pallen: - Akkurat nå er det bare vondt

Fjerdeplass i singlesculler i Rio.

RIO/OSLO(Dagbladet): Roeren Birgit Skarstein (27) tok fjerdeplass i singlesculler i Rio. Dermed røk håpet om medalje i Paralympics.

- Jeg fikk en bra start og kom bra ut. Jeg mistet litt fart etter hvert. Sånn er det av og til. Jeg gjorde så bra jeg kunne. I dag var jeg ikke bedre enn fjerdeplass og det er jo egentlig en bra plassering. Selv om jeg hadde et håp om medalje, sier Skarstein til NRK rett etter løpet.

- Akkurat nå er det bare vondt. Fysisk. Jeg jobbet for medalje, men det er marginer som kan bli bedre. Det må klaffe for å ta medalje, sier Skarstein.

Artikkelen oppdateres.

- Motivert

Rachel Morris fra Storbritannia tok gullet. Det er bare fire år siden Birgit Skarstein begynte med roing på toppnivå. I 2014 ble hun verdensmester i sin klasse.

- Det er en litt sur fjerdeplass. Denne kommer hun til å huske resten av livet. Hun ga jernet og dette vil motivere henne framover, sier Paralympics-sjef Cato Zahl Pedersen til NRK.

Etter en skuffende kvalik og et overbevisende oppsamlingsheat - ventet finaleheatet på 1000 meter singlesculler. Det er heatet roeren har ventet på, drømt om og ofret alt de fire siste åra for å komme dit.

Gulldrøm

Teamet drømte om gull, og selv om Skarstein var i overkant av fem sekunder bak tidene til kinesiske Lili Wang og israelske Moran Samuel fredag - forklarte hun selv at hun hadde tro på medalje:

- Jeg er spent. Jeg tror det blir knallbra. Det er tett i toppen og marginene må være på min side, sa Skarstein før finalen.

Disse var i finalen: Liudmila Vauchok, Birgit Skarstein, Lili Wang, Rachel Morris, Moran Samuel og Claudia Santos.