Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birgit Skarstein vurderer å kutte ut langrenssatsningen

Skarstein vurderer å avslutte langrennssatsingen

Birgit Skarstein må reise hjem fra Paralympics i Sør-Korea uten medaljer. 29-åringen vurderer å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg om roing.

TIL EVALUERING: Birgit Skarstein er usikker på videre langrenssatsning. Foto: Jessica Gow /TT / NTB scanpix
TIL EVALUERING: Birgit Skarstein er usikker på videre langrenssatsning. Foto: Jessica Gow /TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paralympics i Sør-Korea gikk ikke etter planen for Skarstein. Fall, 7.-plass og to 8.-plasser ble fasiten etter endt mesterskap for verdenscupvinneren sammenlagt.

- Vi må telle på knappene. Vi har gjort fryktelig mye jobb, og det krever mye å holde den satsingen gående, sier Skarstein til NRK.

Foran sesongens desiderte høydepunkt har hun fullført planen som ble lagt i forkant til punkt og prikke. Møysommelig trening, 26 dager i høyden og utvikling av en ny kjelke har vært noen av ingrediensene. Samboer og trener Martin Sletten har i tillegg hatt 40 dagers permisjon for å legge til rette for Paralympics-suksess. Likevel gikk det ikke etter planen i mesterskapet.

- Det skal være en evaluering etter sesongen. Vi får se hva som kommer ut av den. Nå har vi nesten vært et privatlag for å kunne kjøre satsingen som kreves, sier Skarstein.

Det er Tokyo-OL som er det store målet for roeren som ble kåret til Årets paralympiske utøver av Det internasjonale roforbundet (FISA) i 2017. På veien dit kan det være at langrennskarrieren blir lagt på is.

- Hvis det koster for mye energi, tid og krefter i forhold til det det gir, vil det ikke være et pluss med tanke på oppkjøringen mot Tokyo. Det er det som er det store spørsmålet nå, sier Skarstein.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!