Klassifisering innenfor Paralympics

Skarsteins styrke ble heftig diskutert: - De trodde ikke det jeg gjorde var mulig

Para-utøver Birgit Skarstein ble nesten flyttet over til en annen klasse fordi eksperter trodde det hun gjorde ikke var fysisk mulig.

STERK: Birgit Skarstein var nær ved å bli klassifisert feil som para-utøver på grunn av at hun er svært sterk i deler av kroppen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
STERK: Birgit Skarstein var nær ved å bli klassifisert feil som para-utøver på grunn av at hun er svært sterk i deler av kroppen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Klassifiseringen innenfor Paralympics er definitivt ikke perfekt, men det er det beste nasjonene har lyktes å enes om, sier Birgit Skarstein til Dagbladet.

I oktober var det store diskusjoner i Storbritannia om klassifiseringen innenfor Paralympics - inndelingen av klasser innenfor konkurranser, som skal sikre en rettferdig konkurranse.

Beskyldninger om juks, problematikken rundt testingen av handicap, samt frykt blant utøvere om å snakke kritisk om systemet, var blant temaene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer