Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skarverennet blir 1,5 km kortere

Men bare for mosjonistene.

SNØMANGEL: Årets Skarverenn-løpere må klare seg med lite snø. Det går ut over lengden på mosjonsløypa. Bildet over er tatt i 1997. Foto: Dagbladet
SNØMANGEL: Årets Skarverenn-løpere må klare seg med lite snø. Det går ut over lengden på mosjonsløypa. Bildet over er tatt i 1997. Foto: Dagbladet Vis mer

Arrangøren garanterer at det blir Skarverenn lørdag 30. april. For trimmerne blir løypa litt kortere enn normalt.

- Konkurranseløperne går alle de 38 kilometerne. Trimmerne må avslutte etter 36,5 kilometer og ta seg fram de siste 1,5 kilometerne mot Ustaoset til fots, sier pressesjef John-Ragnar Aarset til NTB.

Den endelige beslutningen om å kutte de siste 1500 meterne for de 12.000 påmeldte i trimklassene ble tatt onsdag.

- Vi gjør det på grunn av sikkerheten og komforten til løperne. Det ville ha blitt for trangt på den siste biten inn slik forholdene er, sier Aarset.

En rekordvarm april kombinert med én uke senere start enn vanlig har gitt arrangøren store utfordringer dette året.

- Jeg er utrolig glad for at vi har fått til dette. Løypemannskapene har lagt ned en iherdig jobb den siste måneden. De første 30 kilometerne har ikke vært problematiske. Det er de siste åtte som har vært utfordrende. Kuldegradene under de siste nettene har vært avgjørende for at vi kan arrangere rennet under gode forhold, sier Aarset.

Skarverennet starter 1222 meter over havet på Finse og avsluttes 990 meter over havet på Ustaoset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media